Teknoloji

Redmi Note 9 serisinin yeni üyelerinin detayları netleşiyor

redmi note 9 5g

Xiaomi, yılın ilk yarısında Redmi Note 9 serisi altında bazı cihazlar çıkarmıştı. Şirketin bu seriye başka cihazlar ekleyeceğine dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu yeni cihazlarla ilgili bilgiler de yavaş yavaş netleşiyor.

Çinli ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, şirket iki yeni telefon çıkaracak. Bu cihazlar Note 9 5G Standard Edition ve High Edition isimlerini taşıyacak. Standart Edition’ın daha küçük boyutlara sahip olması ve daha mütevazı bileşenler barındırması bekleniyor. High Edition’da ise güçlü kamera, işlemci ve hızlı şarj gibi özelliklerin bulunması öngörülüyor.

Standard Edition’da 6.53 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüklü bir LCD ekranın yer alması bekleniyor. Bu ekranın sol üst köşesinde 13 megapiksel kameranın yerleştirildiği bir deliğin olacağı söyleniyor. Arka tarafta ise 48 megapiksel ana kamera sensörünün bulunduğu üçlü bir kameranın yer alacağı belirtiliyor. 22.5W hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh pil de 200 gram ağırlığındaki telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

High Edition’da ise 1080p çözünürlüklü 6.67 inç bir ekranın bulunması bekleniyor. Bu ekranda da LCD panelin tercih edileceği söyleniyor. 120Hz yenileme hızı ve 240Hz dokunma örnekleme hızı da bu ekranın özellikleri arasında sayılıyor. 16 megapiksel ön kamerayla geleceği söylenen bu telefonda ana kamera görevini 108 megapiksel çözünürlüklü Samsung HM2 sensörün üstleneceği söyleniyor.

Redmi Note 9 High Edition’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 765G işlemcinin ve 33W hızlı şarj desteğine sahip 4820 mAh kapasiteli pilin bulunması bekleniyor. Bu telefonun ağırlığının 214 gram olacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER