Teknoloji

Redmi Note 9’un çıkışı için bir onay daha geldi

redmi note 9

Redmi Note 9 serisinin şimdiye kadar duyurulan modelleri Note 9 Pro, Note 9 Pro Max ve Note 9S adını taşıyor. Bu üç modeli gözler önüne çıkaran Xiaomi, ilginç bir şekilde standart Redmi Note 9’u henüz tanıtmış değil. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Note 9 kısa bir süre önce Çin’de 3C sertifikasını almıştı. Akıllı telefon şimdi de Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA tarafından onaylandı. TENAA’nın veri tabanı, Redmi Note 9’a ait fotoğrafları ve cihazın teknik özelliklerini de gösteriyor.

Fotoğraflara bakıldığında göze ilk olarak Redmi Note 9’un dört sensörlü arka kamera sistemi çarpıyor. Akıllı telefonun 6.43 inç büyüklüğündeki IPS LCD ekranının 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olduğu belirtiliyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4920 mAh kapasiteli pilinin verdiği görülüyor.

Akıllı telefonun parmak izi tarayıcısı da arka panelde yer alıyor. Ön kamera ise ekranın sol üst köşesindeki deliğe yerleştirilmiş. Burada 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Ana kamera görevini ise 48 megapiksel çözünürlüklü bir sensör üstleniyor.

Redmi Note 9’un işlemcisi konusunda ortada resmi bir bilgi bulunmasa da, akıllı telefonun MediaTek Helio serisi bir işlemciyle gelmesi bekleniyor. Bellek seçeneklerinin 3, 4 veya 6 GB olması, dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 32, 64 ve 128 GB olarak sıralanacağı söyleniyor.

TENAA’nın onayının gelmesi, Redmi Note 9 için resmi duyurunun yakında yapılabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER