Teknoloji

Redmi Note 9T tanıtıldı: MediaTek Dimensity 8000 ile daha ucuza 5G

redmi note 9t özellikleri

Xiaomi’nin bir süredir beklenen uygun fiyatlı orta segment 5G telefonu Redmi Note 9T bir online etkinlikte Redmi 9T ile birlikte tanıtıldı. MediaTek’in 5G destekli Dimensity 8000 yonga üstü sistemiyle desteklenen Redmi Note 9T, önceki nesil modellere göre yüzde 100’e varan oranda daha hızlı çalışıyor.

Xiaomi’nin belirttiğine göre Redmi Note 9T, entegre modeminin yanı sıra, 7nm tabanlı ve sekiz çekirdekli işlemcisiyle yüksek bir güç verimliliği sağlıyor. 5G bağlantısından iki SIM kartta aynı anda yararlanma fırsatı sunmasıyla da Redmi Note serisi içinde bir ilk olarak nitelendiriliyor. 4×4 MIMO teknolojisi ve ayrık anten yapısı da bu telefonun daha hızlı ve kararlı bağlantıları, yoğun şebeke koşullarında bile sunmasını sağlıyor.

Arkada 2 MP derinlik sensörü ve 2 MP makro lensi de var olan 48MP üçlü arka kamera ile öne çıkan renNote 9T, Xiaomi’ye göre, acemi kullanıcıların bile kendilerini profesyonel fotoğrafçılar gibi hissetmesini sağlıyor. Xiaomi, geniş 1/2 inçlik sensör ve amiral gemisi telefon düzeyindeki ISP mimarisi, gelişmiş görüntü kalitesi, Gece, Pro + RAW, HDR ve Portre modu gibi yaratıcılık araçları ile kullanıcıların koşullar ne olursa olsun mükemmel çekimi yakalamasını sağlayacağını belirtiyor.

Redmi Note 9T ekran ve tasarımıyla da etkiliyor

Redmi Note 9T, 6,53 inç FHD + DotDisplay ekrana sahip. Unibody 3D kavisli arka yüzle birlikte şık bir görünüm sağlanıyor. Arka tarafta kullanılan dokulu polikarbonat sırt, daha iyi kavrama ve parmak izlerine karşı daha iyi direnç sağlıyor. Ön yüzü kaplayan Corning Gorilla Glass 5 cam da kazara düşme ve düşmelerden kaynaklanan maliyetli hasarlara karşı koruma sağlıyor. Widevine L1 ve TÜV Rheinland Low Blue Light sertifikalı ekran, göz yorgunluğu olmadan saatlerce HD içerik izlemeye imkan sağlayacaktır. Yan tarafa yerleştirilmiş parmak izi sensörü ile ekran kilidi de sorunsuz şekilde açılabilir.

5000 mAh (tipik) pili ve gelişmiş, yüksek verimli işlemci teknolojisiyle kullanıcılara yüksek verimlilik vadeden bu Android telefon, pil endişesini ortadan kaldıracaktır. Xiaomi bu telefonun 5G dönemi için mükemmel bir performans ve güç verimliliği karışımı sağladığını belirtiyor. Redmi Note 9T, 18W hızlı şarj desteği sunuyor ve kutu içinde 22.5W şarj cihazı ile birlikte geliyor. Daha da iyisi, yüksek şarj döngülü pil teknolojisi, kullanıcıların önemli pil kapasitesi düşüşü olmadan neredeyse üç yıllık bir kullanım deneyimi yaşayabileceği anlamına gelir.

Redmi Note 9T, Nightfall Black (siyah) ve Daybreak Purple (mor) olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Telefonun iki farklı çeşidi satışa sunulacak; 4GB RAM ve 64GB ile 4 GB RAM ve 128GB. Her ikisi de 11 Ocak’tan itibaren yurt dışında, Xiaomi’nin resmi satış kanallarından sırasıyla 199 avro ve 249 avro erken sipariş fiyatlarıyla satın alınabilecek. Bu telefonun yakın zamanda Türkiye’de de satışa çıkmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER