Teknoloji

Redmi Note 11 serisinin küresel tanıtım tarihi belli oldu

xiaomi redmi note 11

Xiaomi Redmi Note 11 serisini geçtiğimiz sonbaharda ana vatanı Çin’de tanıtmıştı. Serinin küresel sahneye çıkacağı tarih de sonunda belli oldu. Xiaomi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, Redmi Note 11’in küresel lansman etkinliği 26 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Etkinlik Türkiye saatiyle 15:00’da başlayacak.

Seride üç model bulunsa da, Xiaomi’nin paylaşımında sadece iki cihaz görülüyor. Bunun Xiaomi’nin Redmi Note 11’le ilgili küresel planlarını yansıtıp yansıtmadığı bilinmiyor. Eğer bu işaret doğruysa, mevcut Note 11 modellerinden biri Çin’e özgü kalmaya devam edecek.

Note 11 Pro’nun serinin en etkileyici görünen cihazı olduğu söylenebilir. MediaTek 920 işlemciye sahip telefonda 6.67 inç 120 Hz AMOLED ekran bulunuyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5160 mAh kapasiteli pil veriyor. 67W şarj hızı da Redmi Note 11 Pro’nun özellikleri arasında yer alıyor. 108 megapiksel ana kamera da Note 11 Pro’nun ön plana çıkan bir diğer özelliği oluyor.

Note 11 Pro’nun yerine telefonun daha hızlı şarj desteğine sahip versiyonu Note 11 Pro Plus’ın da küresel ölçekte satışa sunulması ihtimal dahilinde yer alıyor. Ancak henüz bu konuda net bir işaret mevcut değil.

Standart Redmi Note 11 ise Dimensity 810 işlemciye sahip. 6.6 inç 90 Hz LCD ekran, 50 megapiksel ana kamera ve 5000 mAh pil de telefonun diğer özellikleri arasında yer alıyor. Xiaomi’nin Redmi Note 11’leri küresel sahneye nasıl çıkaracağını görmek için bir hafta daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER