Teknoloji

Redmi K70 Ultra’nın özellikleri resmi duyurudan önce ortaya çıktı

redmi k70 pro redmi k70 ultra

Xiaomi, Redmi K70 serisine yeni bir model daha eklemeye hazırlanıyor. Hâlihazırda Redmi K70, K70 Pro ve K70e modellerinin bulunduğu seriye yakında Redmi K70 Ultra modeli katılacak. Yeni bir sızıntı, kullanıcıları bekleyen özellikleri görmeyi sağlıyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, K70 Ultra’nın kalbinde MediaTek’in Dimensity 9300 işlemcisi bulunuyor. Bu noktada Dimensity 9300’ün amiral gemisi seviyesinde bir işlemci olduğunu belirtmekte fayda var. Paylaşımda K70 Ultra’nın K70 ve K70 Pro’ya kıyasla gelişmiş özelliklere sahip olduğu bilgisi de veriliyor.

Henüz bir doğrulama gelmese de, akıllı telefonun daha gelişmiş kamera özelliklerine ve daha yüksek şarj hızına sahip olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. K70 Ultra’da dört tarafı da ince bir çerçeveyle sarılan 8T OLED panelin tercih edeceği söyleniyor. Bu ekranın çözünürlüğünün ise 1.5K veya 2K olması bekleniyor. Dimensity 9300 işlemcinin de varlığıyla K70 Ultra’nın üst düzey bir ekran deneyimi sunması da beklentiler arasında yer alıyor.

Redmi K70 Ultra, Xiaomi 14T Pro’nun habercisi olabilir

Redmi K70 Ultra, adından da anlaşılabileceği üzere K60 Ultra’nın takipçisi olacak. Bu noktada K60 Ultra’nın sadece Çin’de satıldığını ve uluslararası pazarda Xiaomi 13T Pro adıyla boy gösterdiğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla K70 Ultra’nın varlığı, Xiaomi 14T Pro için de bir tür ipucu olabilir. Ancak bu ihtimale şimdilik temkinli yaklaşmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER