Teknoloji

Redmi K50 serisine yeni bir üye katılacak

redmi k50 redmi k60

Qualcomm’un Snapdragon 8 Plus Gen 1’i tanıtmasıyla birlikte akıllı telefon üreticileri de performans odaklı cihazlarını yenilemeye başladı. Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcili 12S serisini tanıtan Xiaomi, Redmi K50 serisine de bu işlemciyi taşıyan bir model eklemeye hazırlanıyor.

Redmi markasının tepe yöneticisi olan Lu Weibing, Weibo hesabından yaptığı paylaşımda K50 serisi için yeni bir cihazın yolda olduğunu belirtti. Lu bu cihazın Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Lu daha önce Xiaomi tarafından paylaşılan bir görsele de paylaşımında yer verdi. Söz konusu görsel, Snapdagon 8 Plus Gen 1’in yüzde 33 enerji verimliliği sağladığını ve yüzde 30 daha iyi GPU performansı sunduğunu gösteriyor. Bu telefonun K50 Ultra adıyla resmiyet kazanması ve sadece Çin’de satılması bekleniyor.

Redmi K50 serisinin yeni üyesinin K50S adını taşıyabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Xiaomi 12S’in varlığı bu ihtimali de mantıklı kılıyor. Ancak Redmi’nin geçmişte S harfli telefonlarında daha büyük değişiklikler sunması söz konusu ihtimali azaltıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER