Teknoloji

Redmi Buds 5 tanıtıldı: Gürültü engelleme ve daha uzun pil ömrü bir arada

redmi buds 5 pro

Xiaomi, Redmi Note 13 serisiyle birlikte uygun fiyatlı Redmi Buds 5 kablosuz kulaklığın da duyurusunu yaptı. Bazı amiral gemisi özellikler de barındıran kulaklık, selefine kıyasla önemli iyileştirmeleri beraberinde getiriyor. Buds 5’in en önemli özelliği olarak 46 dB gürültü engelleme özelliğinin varlığı ön plana çıkıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde gürültü engelleme seviyesini ayarlayabiliyor. Yazılım sayesinde kullanıcılar üç farklı gürültü engelleme modundan veya şeffaflık modundan birini tercih edebiliyor.

Gürültü engelleme modu telefon görüşmelerinde de kullanılabiliyor. Buna ek olarak, Xiaomi iki gürültü engelleme mikrofonuna destek olan yapay zekâ tabanlı algoritmanın varlığına da ayrıca dikkat çekiyor.

Uzun hassas sargılı bobin ve titanyum kaplı diyaframlı 12.4 mm sürücülerin varlığı sayesinde ses kalitesinin arttığı da Xiaomi’nin üstünde durduğu noktalar arasında yer alıyor. Pil ömrü de Buds 5’in öne çıkan bir diğer özelliği oluyor. Şarj kutusuyla birlikte 40 saatlik bir kullanım süresi sunuluyor. Hızlı şarj desteği sayesinde sadece 5 dakikalık bir şarj işlemi, 2 saat boyunca müzik dinlemeye yetiyor.

redmi buds 5

Redmi Buds 5’in özel bir versiyonu da var

Buds 5 yeni ve daha ergonomik bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Buna ek olarak, Buds 5’in giyim markası AAPE ile birlikte hazırlanmış kamuflaj desenli özel bir versiyonu daha bulunuyor.

redmi buds 5

Redmi Buds 5, ilk olarak Çin’de kullanıcıların karşısına çıkacak. Ancak kulaklığın Çin dışında satışa sunulmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Buds 5’in standart versiyonu için 199 yuan (753 TL), AAPE versiyonu içinse 299 yuan (1130 TL) ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER