Teknoloji

Reddit’ten paylaşımlara birden fazla görsel eklemeyi kolaylaştıracak yenilik

reddit görsel galerisi

Reddit’te bir paylaşıma birden fazla görsel eklemek şimdiye kadar oldukça zahmetli bir işti. Kullanıcıların bunun için Imgur gibi harici fotoğraf paylaşım sitelerine giden bağlantılar yerleştirmesi veya orijinal paylaşımlarına bir yanıt eklemesi gerekiyordu. Reddit, Görsel Galerisi adını verdiği yeni aracıyla bu süreci kolaylaştırıyor. Artık kullanıcılar mobil cihazlarında olsalar bile paylaşımlarına birden fazla görsel veya GIF animasyonu yerleştirebilecek.

Şimdiye kadar Reddit paylaşımlarına birden fazla görsel ekleyebilmek için platforma masaüstü uygulaması üzerinden erişmek ve yeni tasarımı aktif hâle getirmek gerekiyordu. Fancy Pants Editor isimli araçla birden fazla görseli sürükle-bırak yöntemiyle veya küçük resimlerden tek tek seçerek eklemek mümkün oluyordu.

Reddit’in yeni görsel galerileriyle tek bir paylaşıma 20 adet görsel veya GIF animasyonu eklenebiliyor. Reddit’ten verilen bilgiye göre, videolar için çoklu paylaşım özelliği ise yakında kullanıcılara sunulacak. Tüm Reddit topluluklarında Görsel Galerisi özelliğinden yararlanılabilecek. Ancak bunun için topluluk yöneticilerinin izni gerekecek.

Reddit’in yeni özelliğine şu an için masaüstünden ve iOS cihazlar üzerinden erişilebiliyor. Android kullanıcıları ise bu yeni özellikten gelecek hafta itibarıyla yararlanabilecek. Reddit farklı formattaki görsellerin tek bir paylaşıma eklenmesine yönelik çalışmalarına da devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER