Teknoloji

Reddit, Apollo Gibi uygulamaların kapanmasına yol açan API değişikliklerinde ısrar ediyor

reddit

Reddit’in tartışmalı API değişiklikleri, popüler uygulamaları kapanma noktasına getirdi. Reddit CEO’su Steve Huffman’ın cuma günü düzenlediği bir AMA oturumu, platformun geliştiricilere potansiyel olarak pahalıya mal olan API güncellemelerinde geri adım atmayacağını ortaya koydu.

18 Nisan’da Reddit, API’ye erişimi güncelleyeceğini, ek özelliklere ve daha yüksek kullanım limitlerine ihtiyaç duyan üçüncü taraflara premium erişim sunacağını duyurdu. Ancak bu karar, bazı geliştiricilerin iş modellerini zora soktu ve Apollo, Reddit is Fun ve Sync gibi popüler uygulamaların kapanma kararlarını hızlandırdı.

Bu arada, platformda son iki hafta boyunca değişikliklere karşı bir öfke dalgası yaşandı. Apollo geliştiricisi Christian Selig, Reddit’in kendisine yılda 20 milyon dolarlık ücret talep edebileceğini iddia etti. Bunun üzerine, bazı büyük Reddit toplulukları, üçüncü taraflara yönelik tehdidi protesto etmek için 12 Haziran’dan 14 Haziran’a kadar ‘karanlıkta kalacaklarını’ duyurdular.

Buna rağmen, Huffman, AMA’sında kapılarını kapatan uygulamalarla barışma ihtimalinin kapandığını belirtti ve Reddit’in, büyük ölçekli veri kullanımını desteklemeyi bırakması gereken bir işletme olması gerektiğini vurguladı. Ancak platformun, platformda NSFW içeriklerin görünmesini yasaklama kararı da dahil olmak üzere, bir dizi sınırlama getirmesi büyük tepki çekti.

Sonuç olarak, Reddit’in tartışmalı API değişikliklerinin, bir dizi popüler uygulamanın kapanmasına yol açacağı görülüyor. Reddit, bu uygulamaların iş modelleri için sürdürülebilir olmadığını ve platformun kendi kendine sürdürülebilir bir işletme olması gerektiğini savunuyor. Ancak bu, platformdaki birçok kullanıcı ve geliştirici arasında büyük bir öfkeye neden oldu. Şimdi gözler, Reddit’in bu kararları yeniden gözden geçirip geçirmeyeceği üzerinde.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER