Teknoloji

Realme yeni bir amiral gemisi telefon üstünde çalışıyor

realme

Realme yeni bir amiral gemisi telefon üstünde çalıştığını duyurdu. Şirketin CEO’su Xu Qi konuyla ilgili açıklamayı China Mobile Küresel İş Ortakları Konferansı’nda yaptı. Xu önümüzdeki yılın başlarında çok sayıda yeni ürün çıkaracaklarını söylese de, fazla detay vermedi.

Xu Qi, yeni amiral gemisi telefonlarının Çin’de 5000 yuan civarında bir fiyat karşılığında satılacağını belirtti. Söz konusu meblağ, güncel kurla 7611 TL’ye tekabül ediyor. Bunun Çin’de satılan diğer amiral gemisi telefonlara kıyasla uygun bir fiyat olduğunu da belirtmek gerekiyor. Telefonun 125W UltraDart hızlı şarj teknolojisini destekleme ihtimali de oldukça yüksek görünüyor.

Realme’nin portföyünde amiral gemisi olarak nitelendirilebilecek telefonlar mevcut. Ancak bunların söz konusu tanımın hakkını tam anlamıyla vermediği söylenebilir. Örneğin GT’de Snapdragon 888 işlemci bulunsa da, amiral gemisi bir kamera mevcut değil. Şirket 108 megapiksel ve periskop sensörlerle ilgilense de, her şeyi bir arada sunan bir amiral gemisi telefon çıkarmadı.

Bunun altında Realme’nin çift amiral gemisi stratejisi yer alıyor. Şirket bir seride performansa diğer seride ise kameraya odaklanıyor. Böylelikle “uygun fiyatlı amiral gemisi telefon” vaadinde bulunmak biraz daha kolaylaşıyor.

IT News sitesinin haberine göre, Realme yeni telefonuyla üst segment telefon pazarında Huawei’den doğan boşluktan pay almaya çalışacak. Diğer Çinli üreticiler Xiaomi, Oppo ve Vivo da bu motivasyonla hareket ediyor. Mücadeleden en kârlı kimin çıkacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER