Teknoloji

Realme X7 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

realme katlanabilir telefon

Realme, X7 adını verdiği yeni telefon serisinin tanıtım tarihini açıkladı. Şirketten verilen bilgiye göre, serinin üyeleri 1 Eylül’de gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliği Türkiye saatiyle 09.00’da başlayacak.

X7 serisi 5G desteği ve 120Hz yenileme hızına sahip AMOLED ekranlarla gelecek. Daha önce 120Hz yenileme hızını LCD panellerde sunan Realme için bu bir ilk olacak. Realme’nin paylaşımında X7’nin Pro versiyonu açıkça doğrulansa da, telefonun standart versiyonunun bulunmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Realme tarafından paylaşılan afişte görülen telefonun ince ekran çerçevelerine sahip olması dikkat çekiyor. Ancak bu tarz promosyon görsellerinin zaman zaman yanıltıcı olabileceğini unutmamak gerekiyor. Bu nedenle X7’nin tasarımı hakkında daha net fikirler edinmek için biraz daha sabretmekte fayda var.

Afişin üzerindeki Çince metinde ise “ince ve hafif, hızlı şarj olan amiral gemisi” ifadesi yer alıyor. Bu da X7 serisinde amiral gemisi bir işlemcinin kullanılması ve 125W UltraDART hızlı şarj teknolojisinin bulunması ihtimalini artırıyor.

Realme, Weibo paylaşımında X7 serisinde “esnek AMOLED ekran” bulunduğu bilgisini de veriyor. Bu telefonlar katlanabilir cihazlar olmadığı için “esnek” ifadesiyle “kavisli” ekranın işaret edildiği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER