Teknoloji

Realme X7 serisinin ekran detayları netleşiyor

Realme X7 serisinin ekran detayları netleşiyor

Realme X7 serisi 1 Eylül’de resmen gözler önüne çıkacak. Mevcut bilgiler seride X7 ve X7 Pro modellerinin bulunacağını gösteriyor. Realme yeni serisinde 120Hz yenileme hızına sahip AMOLED ekrana yer vereceğini daha önce doğrulamıştı. Şirket şimdiye kadar 120Hz yenileme hızını sadece LCD ekranlı modellerinde sunmuştu. Realme şimdi de yeni telefonlarına dair yeni detaylar paylaştı.

Realme tarafından Weibo’da paylaşılan görselde X7’nin ön panelini görmek mümkün oluyor. Bu görselde göze ilk olarak ekranın sol üst köşesindeki kamera deliği çarpıyor. Maksimum parlaklık seviyesinin 1200 nit olması ve ekran için 4096 akıllı parlaklık seviyesinin bulunması da dikkat çeken diğer bilgiler oluyor.

Bu veriler, X7’nin Realme’nin şimdiye kadar çıkardığı en parlak ekranlı cihaz olacağı anlamına geliyor. Şirketin üst segmentte konumlanan X2 Pro ve X50 Pro 5G modellerinde maksimum parlaklık 1000 nit seviyesindeydi.

X7 serisinin tüm detayları henüz netleşmiş değil. Ancak X7 Pro fotoğrafları ve teknik özellikleriyle Çin’in sertifika kurulu TENAA’nın veri tabanında boy gösterdi. Akıllı telefonda 6.55 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekranın bulunduğu ve cihazın kalbinde sekiz çekirdekli 2.6 GHz işlemcinin yer aldığı görülüyor. Bu işlemcinin de Dimensity 1000+ olduğu düşünülüyor.

Realme X7 Pro kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak ve telefonun RAM seçenekleri 8 GB’ye kadar uzanacak. Maksimum dahili depolama alanının ise 256 GB olacağı belirtiliyor. Akıllı telefonun önünde 32 megapiksel bir kamera yer alacak. Arka panelde ise 64, 8, 2 ve 2 megapiksellik dört kamera bulunacak. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 65W şarj hızına sahip 4500 mAh kapasiteli pil verecek.

İLGİLİ HABERLER