Teknoloji

Realme X3 12 GB RAM seçeneğiyle gelecek

Realme X3 için beklenen resmi işaret geldi

Realme X3, yakın zamanda tanıtılması beklenen telefonlar arasında bulunuyor. Akıllı telefonun varlığını kısa süre önce doğrulayan Realme, henüz resmi bir tanıtım tarihi açıklamış değil. Şirketin telefondan “yeni amiral gemisi” şeklinde bahsetmesi beklentileri artırsa da; sızan teknik özellikler bu konuda bazı şüphelerin oluşmasına yol açmıştı.

Google Play Console kayıtlarında Realme X3’ün 2400 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekran, Snapdragon 855 Plus işlemci, 8 GB RAM ve Android 10 işletim sistemiyle geleceğinin görüldüğü iddia edilmişti. Bu da telefonun X3 Superzoom’dan pek farklı olmadığını düşündürmüştü. Ancak Geekbench üzerinde yapılan bir benchmark testinin sonuçları, bu konudaki beklentileri değiştiriyor.

RMX2085 adıyla testten geçen telefonun 12 GB RAM taşıması, sonuç sayfasında dikkat çeken ilk nokta oluyor. RAM kapasitesinin 8 GB’den 12 GB’ye çıkması, “amiral gemisi” iddiasının altını biraz daha sağlam şekilde dolduruyor.

realme x3

Ancak telefonun testten aldığı puanlar, bu beklentileri değiştiriyor. Telefonun testten tek çekirdekte 2307, çok çekirdekte ise 8216 puan alması, işlemcinin Snapdragon 865 veya 855 Plus olma ihtimalini bir hayli azaltıyor. Her iki işlemciyi taşıyan telefonlar da testlerden daha yüksek puanlarla ayrılıyor. Realme X3’ün aldığı puan; Snapdragon 765, 765G veya 768G gibi seçenekleri de göz ardı etmemek gerekiyor.

Önümüzdeki günlerde Realme X3 hakkında yeni haberler duymak veya yeni sızıntılarla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER