Manşetler

realme Watch S: Bir akıllı saatten beklediğiniz her şey en uygun fiyatla geliyor

realme watch s

Bütçesini düşünen tüketicilere uygun fiyatlı ve memnun edici özelliklere sahip akıllı telefonlar sunan realme, şimdi realme Watch S ile birlikte iyi bir akıllı saate en iyi koşullarda sahip olmak isteyenlerin kalbin fethedecek. Şirketin yeni duyurusunu gerçekleştirdiği realme Watch S, kaliteli malzemeleri modayı belirleyen tasarımla buluşturuyor. Bunun üstüne de hayatın her alanında işinize yarayacak, kullanabileceğiniz özellikleri ekliyor.

realme Watch S’de birinci sınıf malzemeler kullanılıyor. Saat gövdesi, yüksek mukavemetli ve düşük yoğunluklu 6063 alüminyum alaşımından yapılmış, bu da onu hem sağlam hem de hafif hâle getiriyor. Kayış, dayanıklı, hafif ve cilt dostu olan yüksek kaliteli sıvı silikondan yapılmış. Siyah rengi ve kayışıyla bu saat daha da çekici görünecektir.

Dairesel ekranla gelen realme Watch S’de, gerçeğe yakın ve canlı görüntüler sunan 1.3 inç, 360 x 360 piksel çözünürlüklü bir ekranla geliyor. Bu ekran 278 ppi piksel yoğunluk değeriyle geliyor. Duyarlı dokunmatik sistemi de saati zahmetsizce kontrol etmenizi sağlıyor. Üstelik realme Watch S’nin ekranı otomatik parlaklığı da destekliyor. Ortam ışığı sensörü sayesinde ekran, parlaklığını beş seviye arasında ayarlayabiliyor ve 600 nit en yüksek parlaklık seviyesine çıkabiliyor. Böylelikle parlak güneş ışığı altındayken de yüksek bir netlik ve parlaklık elde edebilirsiniz. Üstelik 5 seviyeli otomatik parlaklık özelliği her koşulda mükemmel bir görüş sağlarken güç tüketimini de azaltıyor. Öte yandan ekran yüzeyinde kusursuz ve rahat bir dokunuş sağlamak için 2.5D Corning Gorilla Glass ekran kullanılıyor.

realme Watch S’in bu etkileyici görüntüler sunan ekranı, saati daha da şık gösterecek yüzden fazla şık saat kadranı da barındıracak. realme, kullanıcılar ve tanınmış tasarımcılar ile işbirliği içerisinde çalışarak Watch S için modaya uygun kadranlar yarattı. Önümüzdeki 3 ay boyunca birbirini tekrar etmeden kullanabileceğiniz 100’den fazla havalı kadran oluşturulacaktır. Söz konusu yüzden fazla saat yüzü daha sonra kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme aracılığıyla saate iletilecek.

realme Watch S akıllı özelliklerle donatıldı

realme Watch S kullanıcılarının hayatlarını her alanda kolaylaştıracak akıllı özelliklerle donatıldı. Akıllı saat neredeyse tüm uygulama bildirimlerini alabilir ve bazı ilgili simgeleri gösterebilir. Watch S, realme akıllı telefonlarla sorunsuz bir şekilde eşleştirilebiliyor ve aramaların, SMS’lerin ve üçüncü taraf uygulama mesajlarının görüntülenmesini de destekliyor. Facebook, Whatsapp, Instagram gibi en yaygın kullanılan uygulamalar da dahil olmak üzere, tüm üçüncü taraf uygulamalar akıllı bildirimler için uyarlanmış. Büyük ekran sayesinde gelen mesajları saat üzerinden rahatlıkla okumak da mümkün olacaktır.

realme Watch S, bağlı olduğu akıllı telefonla çalışmayı da kolaylaştırıyor. Saat bileğinizdeyken telefona yaklaştığımızda, telefonun kilidini otomatik olarak açabilir. Bugünlerde insanların çoğunlukla maske taktığını düşünürsek bu özellik oldukça kullanışlı olacaktır. Öte yandan telefonunuzdaki müzik çaları uzaktan kontrol edebilir, koşarken müziği kolayca duraklatabilir ve çalabilirsiniz. Bunlara ek olarak Watch S, uzaktan kamerayı da destekler, böylece yalnızken bile kendi fotoğrafınızı çekebilirsiniz.

Diğer bir özellik de çağrı reddetme. Eşleştirilen akıllı telefona bir arama geldiğinde, telefon numarası realme Watch S’de bir reddetme düğmesi ile birlikte gösterilecektir. Kullanıcı tek bir dokunuş ile aramayı reddedebilir. realme AIoT stratejisinin önemli bir parçası olarak Watch S, realme AIoT sisteminin merkezi cihazlarından biridir. Gelecekte kablosuz bağlantı üzerinden yapılacak güncellemeden sonra Watch S, akıllı telefonu açmadan kolay kullanım için birden fazla AIoT cihazını uzaktan bağlayabilecek.

realme Watch S, tüm özellikleri etkinleştirmek için realme Link’e bağlanabiliyor. Tüm sağlık verilerinizi doğrudan telefonunuzda senkronize etmek ve görüntülemek için realme Link Uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca, uygulamadaki tercihlerinize göre ayarlara erişebilir ve bunları değiştirebilirsiniz.

Sağlıklı yaşam ve egzersiz için realme Watch S

Spor yaparken veya sağlığınızı yakından takip ederken de realme Watch S size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Yerleşik yüksek hassasiyetli PPG optik kalp atış hızı sensörü, 24 saat boyunca kesintisiz kalp atış hızınızı izlemeyi destekliyor ve kalp atış hızınızı çabuk ve hassas bir şekilde ölçüyor. Gün boyunca sağlığınızı korumak adına, kalp atış hızınız çok yüksek veya çok düşük olduğunda uyarılırsınız.

Watch S, Goodix’in en üst düzey PPG sensörüne sahip. Kalp atış hızı izleme, cilde belirli bir dalga boyunda yeşil ışık yayarak ve ardından yansıyan ışığı tespit ederek gerçekleştiriliyor. realme’nin belirttiğine göre sensör; doğruluk, cilt tonu uyumluluğu ve güç tüketimi gibi birçok temel faktörde mükemmel bir performans sergiliyor. Watch S, kalp atış hızını 7 gün 24 saat, her 5 dakikada bir algılar. Herhangi bir özel koşul olması halinde, kalp atış hızınız güvenli sınır değerlerinden düşük veya yüksekse; realme Watch S, fiziksel sağlığınıza her zaman dikkat etmenizi hatırlatmak adına size bir kalp atış hızı alarmı gönderecektir.

Ayrıca realme Watch S kandaki oksijen seviyesini de tespit edebilir. Kan oksijeni, fiziksel sağlığın en önemli göstergelerinden biridir. Kan oksijeni çok düşükse; bu, hücrelerin yeterli oksijen alamayacağı ve çeşitli semptomlara yol açacağı anlamına gelir. Genellikle kan oksijen tespiti tıbbi ekipman gerektirir, ancak Watch S ile kan oksijeninizi dilediğiniz zaman izleyebilirsiniz. realme, Watch S’in doğruluk açısından tıbbi kan oksijen izleme cihazları ile karşılaştırılabilecek kadar yüksek bir seviyeye ulaştığının altını çiziyor.

Öte yandan realme Watch S 16 spor türüne kadar izlemeyi destekliyor: Açık Hava Koşusu, Yürüyüş, Kapalı Alan Koşusu, Açık Hava Bisiklet Sürüşü, Aerobik Kapasitesi, Kuvvet Antrenmanı, Futbol, Basketbol, Masa Tenisi, Badminton, Kapalı Alan Bisiklet Sürüşü, Eliptik, Yoga, Kondisyon Bisikleti, Kondisyon Küreği ve Kriket. Aynı zamanda akıllı saat, yürüdüğünüzü ya da koştuğunuzu da tespit edebiliyor. Doğru adım sayma algoritması da her bir adımınızı önemli kılıyor.

Bunlara ek olarak realme Watch S; adım izleme, hareket etme hatırlatıcısı, uyku izleme, su içme hatırlatıcısı ve rahatlatıcı meditasyon olarak sıralayabileceğimiz pek çok pratik işlev de dahil olmak üzere en kapsamlı sağlık işlevlerine sahip.

realme Watch S pil ömrüyle de etkileyecek

realme Watch S, 390mAh büyüklüğünde bir pil ile birlikte gelir. realme’nin belirttiğine göre, yüksek verimli sensörler ve işlemciler sayesinde Watch S, kalp atış izleme özelliği açık olduğu hâlde tek bir şarjla 15 güne kadar dayanabilir. Üstelik güç tasarruf modunda bu süre 20 güne kadar çıkıyor. Bu nedenle saatinizi her gün şarj etme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Kutudaki manyetik şarj tabanı, manyetik şarj kutusu ile saati sadece 2 saatte yüzde 100’e kadar etkili bir şekilde şarj eder.

Akıllı saat IP68 sertifikasıyla belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğine sahip. Böylelikle yüzme antrenmanlarını Watch S bileğinizdeyken gerçekleştirebilirsiniz. Android 5.0 ve üzeri Android telefonlarla veya iPhone’larla da realme Watch S’i kullanabilirsiniz. Bluetooth 5.0 sayesinde hızlı ve kararlı bir bağlantı imkanı sunuyor.

Grafflex tarafından tasarlanan özel realme Watch S sürümü

realme Tasarım Stüdyosu, kendine özgü tasarım öğelerini Watch S’ye getirmek için ünlü bir popüler kültür sanatçısı olan Koreli Grafflex ile işbirliği yaptı. Grafflex gençken keyif aldığı animasyonlar, oyunlar, hip-hop ve spor ayakkabılar gibi popüler kültür unsurlarından esinlenmiş. Animasyonda sıkça kullanılan anlatım yöntemlerinden biri olan kalın siyah çizgiler ile kendine özgü sanat tarzını yansıtıyor. Bunlardan biri, daha basit ama güçlü animasyon stiline sahip olan ve basit çizgilerin ise eğlenceli detaylarla dolu olduğu siyah beyaz olandır. Diğeri ise daha cesur ve renkli olan, klasik çizgi roman öğelerinin bulunduğu tasarımdır ve doğrudan Watch S’ye uygulanmış.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER