İncelemelerManşetler

Realme Watch S İncelemesi

realme watch s inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

realme watch s satın alRealme Watch S

GittiGidiyor’dan Satın Alın

SATIN AL

Realme Watch modeli çıktıktan sadece birkaç ay sonra Realme Watch S piyasaya çıktı. İlk modele göre daha da gelişmiş bir görünüme ve özelliklere sahip olan bu yeni akıllı saat 700 TL’nin altında bulabileceğiniz fiyatıyla üst sınıf akıllı telefonlarda gördüğünüz tasarımı ve özellikleri daha uygun fiyat noktasında sunabiliyor. Üstelik bunu yaparken de sürekli şarj etme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bir süredir deneyimlediğimiz bu akıllı saat ile ilgili yorumlar Realme Watch S inceleme yazısında yer alıyor.

Realme Watch S inceleme: Tasarım ve Ekran

Realme Watch S, Watch modeline göre daha küçük bir ekrana sahip olsa da, 47mm’lik daha büyük gövdesi ve dairesel ekranıyla geleneksel spor saati formuna daha yakın görünüyor. Görünüşüyle Huawei’nin Watch GT 2 serisi saatlerine yakın göründüğünü söyleyebiliriz. Üstelik saatte kullanan malzemelerin seçiminde de biraz daha ileri gidildiğini görüyoruz. Ağırlık artmış olsa da, bilekte fazla bir ağırlık hissi yaratmıyor. Realme Watch’un cam ve plastik birleşimi yapısına karşın Realme Watch S’in önünde Gorilla Glass cam yer alırken arkada da plastik bir tabaka kullanılıyor. Aslında bunlar ilk Watch modeliyle aynı. Ancak saatin çerçevesi alüminyumdan yapılmış. Bu durum da Realme Watch S’e biraz daha hava katıyor, onu biraz daha kaliteli gösteriyor. Tıpkı Realme Watch’ta olduğu gibi, bu saatte de IP68 sertifikası var. Yani 1.5 metre derinliğe kadar suda yarım saate kadar hiçbir zarar görmeden durabiliyor. Böylelikle saat bileğinizdeyken yüzme antrenmanlarını gerçekleştirebilirsiniz.

Boyutların artırılmış olması 22mm kayışların kullanılmasını mümkün kılmış. Bu durum bir açıdan avantaj sağlıyor, çünkü Samsung, Huawei ve bunun gibi diğer üreticilerin akıllı saatleri de aynı kayış standardını kullanıyor. Başka akıllı saatlere özel kayış ve kordonları da Realme Watch S ile kullanmanız mümkün olacaktır. Saatle birlikte gelen siyah renkli kayış da oldukça kaliteli. Uzun süre taksanız da rahatsız etmiyor. Normalde uyku sırasında saat takmayı sevmem, ancak Watch S’i takarak uyumak herhangi bir şekilde rahatsız hissettirmedi.

Saatin sağ kenarında iki tane fiziksel tuş görüyoruz. Bunlardan biri ana ekrana dönmeyi sağlarken diğeri de egzersiz takip özelliklerine daha hızlı şekilde erişim sağlıyor. Ekranın etrafına ise dakikaları gösteren, böylelikle klasik saatlerin havasını yansıtan bir gösterge yerleştirilmiş.

Realme Watch S’in ekranı, 1.3 inç dairesel formda ve AMOLED ekran teknolojisine sahip. Corning Gorilla Glass camla kaplı bu dokunmatik ekran dış ortamın zorlu şartlarına karşı iyi dayanıklılık gösteriyor. Çizilmelere karşı da dayanıklılığı iyi görünüyor. 360 x 360 piksel çözünürlüklü ekran yeteri kadar keskin, renkler ve parlaklık da iyi. Görüş açıları bakımından da sıkıntı bulunmuyor. Üstelik Realme’nin kullandığı akıllı ekran teknolojisi sayesinde ortamdaki ışığa bağlı olarak ekran parlaklığı otomatik olarak ayarlanıyor. Saatin sürekli açık modu yok, ancak bunun olmaması çok da büyük bir fark yaratmıyor.

Arkaya baktığımızda ise optik kalp hızı ölçeri görüyoruz. Bu birim sayesinde Realme Watch S sürekli kalp hızı ölçümü yapabilir. Aynı zamanda kanda oksijen düzeyi ölçümü de gerçekleştirebiliyor.

Realme Watch S inceleme: Özellikler

Realme Watch S hem iPhone hem de Android telefonlarla kullanılabiliyor. Android telefonun Android 5.0 veya üstü sürümle çalışması gerekiyor. Hem iPhone hem de Android telefon sahipleri uygulama mağazalarında bulabilecekleri Realme Link uygulamasını telefonlarına yükledikten sonra akıllı saatin kurulumunu kolaylıkla gerçekleştirilebilirler. Realme Watch S’i Galaxy S21 Ultra ile eşleştirip kullandım. Saatin telefonla eşleştirilmesi ve sonrasında eşzamanlanmasıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor.

Realme kendi işletim sistemini kullanıyor ve bu sayede performans tarafında herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Uygulama menüsünde Oppo Watch’te gördüğümüz tarzda uygulama simgeleri kullanılmış. Kullanıcı arayüzünde geçişlerin akıcı olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcı arayüzünde, diğerleriyle aynı görünmemek için bazı farklılıklar yapılmış. Örneğin parmağınızı ekranın alt kısmından yukarı doğru sürüklediğinizde uygulama menüsünü, yukarıdan aşağı sürüklediğinizde bildirimleri görüyorsunuz. Bildirimleri görseniz de doğrudan akıllı saat üzerinden cevap verme imkanı yok. Soldan sağa sürüklediğinizde hızlı ayarları göreceksiniz. Sağa sola sürüklemek de Hava Durumu, Uyku, Kalp Hızı ve Hareket gibi farklı görsel bileşenleri görmeyi sağlıyor.

Hava Durumu bilgisi telefonla akıllı saat birbirine bağlı olduğu takdirde gösteriliyor. Bağlı telefonun kamerasını uzaktan yönetme veya çalan müziği ve diğer medyayı telefondan kontrol etme gibi özellikler de var. Saat kadranları tarafında ise birçok seçenek var. Bunların bir kısmını saatte bulabilirsiniz. Kalanlar ise Realme Link uygulamasında ve bunları da kolaylıkla indirip saate kurabilirsiniz.

Realme Watch S inceleme: Pil

Realme Watch S’te 390 mAh kapasiteli pil var. Realme bu pilin 15 güne varan bir çalışma ömrü sunduğunu belirtiyor. Bu çalışma ömrü tahmininde kalp hızı ölçümü sürekli açık tutuluyor, günde 100 adet bildirimin alındığı ve yardımcı akıllı telefon uygulamasıyla da günde beş defa eşzamanlandığı gibi durumlar dikkate alınıyor.

Gerçekten de pratikte, Realme Watch S’in bu tahminleri boşa çıkarmayan, hatta ötesine geçen bir performansı sunduğunu görüyoruz. Saati tek bir şarjla iki hafta boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle bilekle ekranı uyandırma gibi bir özelliği de kapalı tutarsanız, 15 günün üstüne de çıkabilirsiniz. Saati iki gün boyunca kullanmak yaklaşık yüzde 10 civarında bir pilin kullanılmasına neden oluyor. Üstelik bu durumda ekran parlaklığı yüksek, kalp hızı ölçümü sürekli açık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir yürüyüş egzersizi de yapıldı. Saati kullanmadığınız zamanlarda da iyi bir bekleme süresi var. İki haftayı aşkın zaman boyunca bir kenarda bekleyen saatin pilinden sadece yüzde 10-15 civarında bir gücün azaldığını gördüm.

Realme Watch S’in pili azaldığında size normal saat işlevlerini biraz daha uzun süre boyunca sunacak bir güç tasarrufu modu da var. Bu mod açıldığında ekran siyah-beyaza döndürülüyor. Sadece saat ve pil durumu gösteriliyor. Bu mod sayesinde saati dolu bir pille öngörülen çalışma süresinin çok daha ötesine çıkarabilirsiniz.

Realme Watch S inceleme: Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz

Realme Watch S, sağlıklı yaşam ve egzersiz tarafında bir akıllı saat satın almayı düşünenlerin bulunmasını isteyeceği birçok özellik bulunuyor. Kalp hızı ölçümü sürekli yapılıyor, hem dinlenme hem de egzersiz anında nabız değerleri gösteriliyor. Aynı sensör sayesinde kandaki oksijen düzeyi ölçümleri de gerçekleştiriliyor. Kalp hızı ölçümü Apple Watch Series 6 ile birbirine epey yakın görünüyor. Ancak kandaki oksijen düzeyi ölçümünde Apple’ın en son akıllı saatiyle yapılan ölçümlere göre düzey yüzde 1 oranında daha düşük çıkıyor.

Saatin içinde yer alan üç eksenli ivmeölçer sayesinde atılan adım sayısı ve benzeri günlük hareketlerin izlenmesi sürekli gerçekleştiriliyor. Dahili GPS özelliği de mevcut. Bu durum dışarıda yapacağınız antrenmanlarda mesafe bilgisini de kaydetmenizi sağlıyor. Ne var ki, bu GPS özelliğinin çalışmasında bir düzensizlik var gibi görünüyor. Başlangıçta GPS verileri düzgün şekilde okunup kayıtlara yansıtılırken son birkaç antrenmanlarda GPS bağlansa da, mesafe verilerinin kaydedilmediğini gördüm. Mesafe dışında hız, yakılan kalori miktarı, kadans ve bunun gibi veriler de Realme Link uygulamasında gösteriliyor. Yağ yakma, aerobik gibi süreçlerin süreleri ve kalp hızı atış bölgeleri de uygulamadaki egzersiz ekranında gösteriliyor.

Realme Watch S’in kaydettiği veriler birçok saat kadranında ve özel aktivite takip görsel bileşeninde gösteriliyor. Halka biçimindeki kullanıcı arayüzünde atılan adım sayısı, yakılan kalori miktarı ve aktif geçirilen zaman verileri gösteriliyor. Çok uzun süre hareketsiz kaldığınızda kalkıp biraz hareket etmeniz yönünde uyarıda bulunan bildirimler veya su içme anımsatıcıları da saatte mevcut.

Watch S’in kaydettiği değerlere baktığımızda Apple Watch SE ile aşağı yukarı aynı aralıklarda olduğunu görüyoruz. Arada ufak tefek farklılıklar olsa da, kaydedilen değerler birbirine yakın aralıkta bulunuyor.

Akıllı saatin özelliklerinden bir tanesi de uyku takibi yapabilmesi. Özel bir uygulama sayesinde uyku verilerinizi görebilirsiniz. Uyku takibi için herhangi bir ek adıma ihtiyaç yok, uyurken saatin bileğinizde kalması yeterli olacaktır. Toplam uyku, REM, derin uyku, hafif uyku süreleri gösteriliyor. Uyku sırasında kalp hızı ölçümü de gerçekleştiriliyor. Tüm bu uyku verileri saatte görülebildiği gibi, bağlı telefon üzerindeki Realme Link uygulamasında daha detaylı bir döküm de elde ediliyor. Üstelik gün, hafta, ay ve yıl bazında görüntüleme gerçekleştiriliyor.

Egzersiz uygulamasına baktığımızda Dış Mekanda Koşu, Yürüyüş, İç Mekanda Koşu, Dış Mekanda Bisiklet, Aerobik Kapasite, Güç Antrenmanı, Futbol gibi sık yapılan sporların aralarında bulunduğu 16 farklı egzersiz türünü görüyoruz. Saati kullandığım süre boyunca daha çok Yürüyüş modunu kullandım ve elde edilen sonuçların doğruluğu da, yukarıda belirttiğim gibi yüksek seviyede bulunuyor.

Realme Watch S inceleme: Sonuç

Watch S, Realme’nin akıllı saat tarafında işleri daha da geliştirdiğini gösteriyor. Tasarım ve ekran tarafındaki ilerlemeler dikkat çekici. Daha düşük fiyata şık görünen bir akıllı saat kullanma imkanına sahip olabilirsiniz. Suya ve toza dayanıklılık özellikleri de yüzme veya zorlu koşullarda yaptığınız diğer antrenmanlarda saati bileğinizden çıkarmadan hareket takibi yapabileceğinizi gösteriyor. Kendi işletim sistemiyle gelmesi üçüncü taraf uygulama desteğini kısıtlaması nedeniyle olumsuz görünebilir. Ancak saatten elde edilen performansın optimumda olmasını sağlıyor. Dairesel ekranı her ortamda yeterli bir görüş sağlıyor. Akıllı telefonla bağlantısı da iyi düzeyde. Kalp hızı ölçümünün diğer akıllı saatlerle uyum gösteren bir doğruluğunun olduğunu görüyoruz. Egzersiz ve hareket takibi için de aynısını söyleyebiliriz. İki haftaya varan, hatta daha da aşan kullanım imkanı da etkileyici tarafları arasında bulunuyor. Eğer bütçenizi fazla zorlamadan bir akıllı saate sahip olmak isterseniz, Realme Watch S değerlendirme listenizde yer alabilir.

realme watch s satın alRealme Watch S

GittiGidiyor’dan Satın Alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.

İLGİLİ HABERLER