Teknoloji

Cisco Webex’e 100’den fazla dil için gerçek zamanlı çeviri desteği ekliyor

cisco webex

Hemen hemen herkes, dil bariyeri nedeniyle iletişim kurmanın zor olduğu ortamlarda bulunmuştur. Cisco, Webex üzerinden yapılan görüntülü görüşmelerde bu sorunu ortadan kaldırmak için sıvadı. Servisin gerçek zamanlı çeviri aracı, son güncellemeyle birlikte İngilizceden 100’ü aşkın dile tercüme yapabilecek.

Cisco, Webex’in gerçek zamanlı çeviri özelliği sayesinde şirketlerin çok dilli toplantılarda üçüncü taraf çeviri yazılımlara para ödemek zorunda kalmayacağına dikkat çekiyor. Buna ek olarak, söz konusu özellik sayesinde işe alımlarda dilin bariyer olmaktan da çıkabileceği belirtiliyor. Bu biraz fazla iyimser bir düşünce gibi görünse de, Webex’in geniş ölçekli gerçek zamanlı çeviri özelliğinin kullanıcıları sevindireceğini tahmin etmek çok zor değil.

Webex’in rakip platformları için de yakın zamanda benzer özellikler duyurulmuştu. Örneğin, Google Meet kullanıcıları ocak ayından bu yana Otter.ai tarafından sağlanan altyazı aracından faydalanabiliyor. Video konferans servisleri, erişilebilirlik kaslarını kuvvetlendirmek için de altyazı özellikleri sunuyor.

Cisco, gerçek zamanlı çeviri özelliğini mayıs ayında tam kapasite ile Webex kullanıcılarına sunmayı planlıyor. Ancak özelliğin testleri şimdiden başlamış durumda.

İLGİLİ HABERLER