Teknoloji

Realme Q5 Pro ve Q5i’nin işlemcileri ortaya çıktı

Realme Q5 serisi önümüzdeki hafta tanıtılacak. Ancak serinin bazı özellikleri şimdiden biliniyor. 5000 mAh pil ve 80W şarj desteği gibi özelliklerin varlığı daha önce duyurulmuştu. Bu özelliklerin sadece Realme Q5 Pro modelinde mi yoksa tüm modellerde mi sunulacağı belirsizliğini koruyor.

“Panda is bald” rumuzlu Weibo kullanıcısı, Q5 Pro ve Q5i modellerine ait olduğunu söylediği teknik özellikleri paylaştı. Bu paylaşımda telefonun kalbinde Snapdragon 870 işlemcinin olduğu görülüyor. Söz konusu bilgi, Geekbench’in benchmark testiyle doğrulanıyor. 8 GB RAM ve Android 12 işletim sistemi de test sonucunun gösterdikleri arasında bulunuyor.

Paylaşımda verilen bilgiler bunlarla sınırlı kalmıyor. Akıllı telefonun 6.62 inç büyüklüğündeki 120 Hz AMOLED ekranı Full HD+ çözünürlük sunuyor. Bu ekranın üstünde 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor.

Arka tarafta ise 64 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise açıklandığı gibi 80W şarj desteğine sahip 5000 mAh pil veriyor. Q5 Pro’nun Vans ile birlikte hazırlanan özel versiyonu da daha önce internete sızmıştı. Q5 Pro’nun GT Neo 2’nin geliştirilmiş bir versiyonu olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

realme q5 proRealme Q5i ise Dimensity 810 işlemciyle gelecek. 6.58 inç Full HD+ çözünürlüklü LCD ekran, 8 megapiksel ön kamera, 13 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü telefonun özellikleri arasında bulunuyor. Şarj hızı konusunda kesin bir bilgi verilmese de, 5000 mAh kapasiteli pilin varlığı doğrulanıyor.

Realme Q5 Pro ve Q5i ile birlikte standart Q5 modelinin de tanıtılması bekleniyor. Ancak bu son sızıntıda Q5’ten bahsedilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER