Teknoloji

Realme Q3t tanıtıldı: Snapdragon 778 işlemci, 144 Hz ekran

realme q3t
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme Q3t hakkındaki ilk bilgiler geçtiğimiz ayın sonlarında sızmıştı. Akıllı telefon için beklenen resmi duyuru da sonunda geldi. 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 144 Hz ekran, telefonun dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Maksimum parlaklık seviyesi 600 nit olan bu ekranın sol üst köşesinde ön kamera bulunuyor. Kamera çözünürlüğü konusunda bilgi verilmese de, daha önceki bir sızıntı kamera çözünürlüğünün 16 megapiksel olduğunu göstermişti.

Realme Q3t’nin arkasında 48 megapiksel çözünürlüklü bir ana kamera bulunuyor. Bu kameraya monokrom sensör ve makro kamera eşlik ediyor. Makro kamerayla 4 cm. mesafeden nesne fotoğrafları çekilebiliyor. Destekleyici kameraların çözünürlükleri konusunda bilgi verilmedi.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 778 işlemci bulunuyor. Bu işlemciyi 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı tamamlıyor. Telefon kutusundan Android 11 ve Realme UI 2.0 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor. Dinamik RAM artırma özelliği sayesinde bellek kapasitesinin üzerine 5 GB daha eklenebiliyor.

Parmak izi tarayıcısı kenarda bulunan Realme Q3t’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Telefonun kutusundan çıkan 30W şarj adaptörüyle 25 dakika içinde pili yüzde 50 oranında doldurmak mümkün oluyor.

Realme Q3t, Çin’de 2099 yuan (3202 TL) karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER