Teknoloji

Realme Q3s için sızıntılar devam ediyor

realme q3s

Kısa süre önce RMX3461 ve RMX3463 model numaralarını taşıyan iki Realme cihaz, TENAA’nın veri tabanında görülmüştü. Bu iki cihazın aynı telefonun farklı versiyonları olduğu düşünülmüştü. Yeni bir sızıntı, söz konusu telefonun Realme Q3s olduğunu gösteriyor.

Realme Q3 geçtiğimiz nisan ayında tanıtılmıştı. Q3s, Qualcomm Snapdragon 778G işlemcinin varlığıyla standart Q3’ten ayrılacak gibi görünüyor. Orijinal versiyonda Snapdragon 750G bulunuyor. Pro Carnival isimli versiyonda ise Snapdragon 768G mevcut. Snapdragon 778G, dört büyük Kryo 670 çekirdeği ve Adreno 642L grafik işlemcisiyle gelişmiş bir çip profili çiziyor.

TENAA kayıtlarına göre, telefon için 6/128 GB, 8/256 GB ve 12/ 512 GB olmak üzere üç konfigürasyon seçeneği sunulacak. 12 GB RAM seçeneğinin Q3 serisi için bir ilk olacağını belirtmek gerekiyor. Kutusundan Android 11 ile çıkacak telefonda depolama alanı microSD kart desteğiyle genişletilebilecek.

Weibo’da paylaşılan görseller ise telefon hakkında başka bilgiler edinmeyi de mümkün kılıyor. 6.59 inç IPS LCD ekranın yenileme hızının 144 Hz olması dikkat çekiyor. Panel LCD olduğu için parmak izi tarayıcısının kenarda olması muhtemel görünüyor. 3.5 mm. kulaklık jakı da görsellerde görülüyor.

3C sertifika kurumundaki kayıt ise Realme Q3s’in 4880 mAh pile sahip olduğunu gösteriyor. Bu pil, 30W hızlı şarj desteği de sunacak. Telefonun arkasında 48 megapiksel çözünürlüklü arka kameraya 2 megapiksel çözünürlüklü iki kamera eşlik edecek. Ön kameranın çözünürlüğünün ise 16 megapiksel olduğu belirtildi.

Realme Q3s büyük ihtimalle ekim ayı içinde tanıtılacak. Akıllı telefonla birlikte yine Q serisinden başka bir cihazın da gözler önüne çıkabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER