Teknoloji

Resmi belgeler Realme Q2 hakkında ipuçları veriyor

realme q2

Realme Q2, 13 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak. Realme’nin Android 11 işletim sistemi ve Realme UI 2.0 kullanıcı arayüzüyle gelecek olan ilk cihazı, bir süre önce AnTuTu’nun benchmark testinden geçmişti. Akıllı telefon şimdi de Çin’in sertifika kurulu 3C’nin veri tabanında görüldü.

Akıllı telefon burada RMX2117 model numarasıyla boy gösteriyor. 30W hızlı şarj desteği ve 5G bağlantısıyla gelecek olan telefonun bazı özellikleri de TENAA’nın veri tabanında ortaya çıkmıştı. Q2’de 6.5 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü, 20:9 görüntü oranına sahip bir ekranın bulunacağı söyleniyor.

Realme Q2’de ana kamera görevini 48 megapiksel sensörün üstlenmesi bekleniyor. Bu kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

Telefonun kalbinde adı henüz ortaya çıkmayan 2.4 GHz sekiz çekirdekli bir işlemcinin yer aldığı belirtiliyor. Bu işlemciyi 4 veya 6 GB RAM’in tamamladığı belirtiliyor. Dahili depolama alanı ise 128 GB.

Realme Q2, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4900 mAh kapasiteli pilinden alıyor. 162.2 x 75.1 x 9.1 mm. boyutlarındaki telefonun tartıda 194 gram çektiği de resmi belgelerde görülüyor. Renk seçeneklerinin ise gümüş, siyah, gri ve mavi olacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER