Teknoloji

Realme Q serisinin yeni üyesi için bir işaret daha

realme türkiye realme gt 2 pro

Realme’nin Q serisine yeni bir telefon eklemeye hazırlandığı biliniyor. Bu telefonun Realme Q2 adıyla resmiyet kazanacağı söyleniyor. Orijinal Realme Q Realme 5 Pro’nun yeniden isimlendirilmiş bir versiyonu olsa da, Q2’nin tamamen yeni bir cihaz olacağı söyleniyor. OLED ekran ve 65W hızlı şarj, telefonda bulunacağı belirtilen özellikler arasında sayılıyor.

AnTuTu’nun benchmark testinden RMX2173 model numarasıyla geçen telefonun Q2 olduğu söyleniyor. Testten neredeyse 520.000 puan alan telefonun Galaxy S20 veya Honor 30 Pro Plus gibi amiral gemisi seviyesindeki telefonlara yakın bir puan alması dikkat çekiyor.

Daha önce Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’nın veri tabanında görülen bilgilere göre, akıllı telefonda 2.4 GHz bir işlemci bulunuyor. Bu bilgiler Qualcomm Snapdragon 765G ile eşleşiyor. Ancak benchmark testindeki puan, Snapdragon 765G’den daha güçlü bir işlemciyi işaret ediyor.

realme q2

Realme Q2 tanıtım etkinliği 13 Ekim’de gerçekleştirilecek. Bu tarih öncesinde de telefona dair yeni detaylar duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER