Teknoloji

Realme P1 ve P1 Pro’nun tanıtım tarihi doğrulandı, önemli özellikler ve tasarım ortaya çıktı

realme p1

Realme P1 ve P1 Pro hakkındaki paylaşımlar bir süre önce başlamıştı. İki akıllı telefonun 15 Nisan’da Hindistan’da resmen gözler önüne çıkacağı açıklandı. Oluşturulan etkinlik sayfaları sayesinde iki telefonun tasarımlarını, renklerini ve önemli özelliklerini şimdiden görmek mümkün oluyor.

Şirket P1 Pro’nun kavisli ekranının sınıfının en iyisi olduğunu iddia ediyor. 120 Hz kavisli AMOLED ekranın üstündeki yuvarlak delik telefonun ön kamerasına da ev sahipliği yapıyor. Pro-XDR destekli ekranı yağmur altında kullanmak da mümkün olacak.

P1 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 işlemci olacak. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 45W şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pili verecek. Kırmızı ve mavi renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak olan telefon, IP65 dayanıklılık sertifikasına sahip.

realme p1 pro

Realme P1 Dimensity 7050 işlemciyle geliyor

Realme P1’de ise işlemci tercihi MediaTek Dimensity 7050’den yana kullanılmış. Pro versiyondan farklı olarak P1’de düz bir ekran bulunuyor. 120 Hz AMOLED ekran, telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yaparken, Rainwater Touch teknolojisi sayesinde yağmur altında kullanılabiliyor.

Realme P1’in pil kapasitesi açıklanmazken, 45W şarj desteği doğrulandı. Arka taraftaki yuvarlak modülde ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor.

IP54 dayanıklılık sertifikasına sahip Realme P1, kırmızı ve yeşil renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER