Teknoloji

Realme kamera yeniliklerini özel etkinliğinde anlatacak

realme katlanabilir telefon

Realme’nin 64 megapiksel kamera taşıyan ilk telefonu olan Realme XT, 2019’un eylül ayında tanıtılmıştı. Şirket şimdi kamera alanında yeni bir sıçrama yapmaya hazırlanıyor. 108 megapiksel dönemine geçecek olan Çinli üretici, bu teknolojiyi anlatmak için 2 Mart’ta Kamera İnovasyon Etkinliği düzenleyecek.

Şirket daha önce de 2019’un ağustos ayında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de Kamera İnovasyon Etkinliği gerçekleştirmişti. Bu etkinlikte 64 megapiksel dörtlü kamera sisteminin detayları paylaşılmıştı. Realme’nin yeni kamera etkinliği ise pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek. Etkinlik Realme’nin Facebook sayfası ve YouTube kanalı üzerinden seyredilebilecek.

Realme’nin 108 megapiksel kamera teknolojisini telefonlarına nasıl yerleştireceği henüz bilinmiyor. Ancak şirketin Avrupa ve Hindistan CEO’su Madhav Sheth tarafından yapılan bir paylaşım, Realme 8 serisinde 108 megapiksel sensörün bulunacağının ipucunu vermişti.

realme 8 kameraRealme 8 için ipucu veren görselde 108 megapiksel sensöre üç sensörün daha eşlik edeceği görülüyor. Bunlardan birinin ultra geniş açılı sensör, diğerlerinin ise makro kamera ve derinlik sensörü olması bekleniyor. En azından Realme 7 serisinin kamera sistemi bu ihtimali akıllara getiriyor. Realme 8 serisinde bir taraftan da telefoto lensin geri dönmesi umut ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER