Teknoloji

Realme GT5 Pro telefoto kamerasıyla zirveyi hedefliyor

realme gt5 pro

Realme GT5 Pro adını taşıyan yeni amiral gemisi hakkındaki detayları resmi duyurudan önce paylaşmaya devam ediyor. Telefonun fotoğraf yetenekleri üstüne odaklanmayı tercih eden şirket, son paylaşımında özellikle telefoto kameraya vurgu yapıyor. Paylaşılan görseller, “sektördeki en pahalı telefoto kamera kurulumu” hakkında daha fazla detayı gözler önüne seriyor.

Akıllı telefonun telefoto kamerasında Sony’nin 50 megapiksel çözünürlüklü IMX890 sensörü mevcut. Diyafram genişliği f/2.6 olan bu sensör, 3x optik zum yapabiliyor. 3x telefoto kameralar pek fazla tercih edilmese de; büyük sensör, katlanmış optiklerin makul kalınlığa sığmasını bir zorunluluğa dönüştürüyor.

Realme’nin yeni telefonu, hem donanımsal hem de yazılımsal optimizasyonlarla 6x kayıpsız zum yeteneğine sahip olacak. Buna ek olarak, telefoto kamerada 120x “süper zum” desteği de mevcut.

Realme yeni bilişsel çerçevesi ve Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi sayesinde yüzde 10 daha iyi güç tüketimi ve yüzde 44 oranında daha hızlı kare işlemesi vadediyor.

Realme GT5 Pro 2023 bitmeden tanıtılacak

Realme GT5 Pro 2023 bitmeden resmiyet kazanacak. Dolayısıyla telefonun kamera yeteneklerinin gerçek hayatta nasıl bir iş çıkardığını görmek için fazla uzun süre beklemek gerekmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER