Teknoloji

Yeni sızıntı Realme GT5 Pro’nun kamera sensörleri için farklı tercihler gösteriyor

realme gt5 pro

Realme GT5 Pro hakkındaki sızıntı ve haberler son zamanlarda artmış durumda. Bu da resmi duyurunun çok uzak olmadığını gösteriyor. Söz konusu sızıntıların en yenisi, akıllı telefonun arka kameralarıyla ilgili dikkat çekici bilgileri gözler önüne seriyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, GT5 Pro’nun arka kameralarında şu sensörler kullanılacak: Ana kamerada Sony Lytia LYT808, telefoto kamerada 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX890 ve ultra geniş açılı kamerada OmniVision OV08D10.

Digital Chat Station geçtiğimiz hafta ultra geniş açılı kamerada Sony IMX581 sensörün tercih edileceğini iddia etmişti. Dolayısıyla burada OmniVision OV08D10 iddiasının şaşırtıcı olduğu söylenebilir. IMX581 48 megapiksel çözünürlüklü bir sensör iken, daha önce OnePlus Nord N20 SE’nin ön kamerasında da kullanılan OV08D10 8 megapiksel çözünürlüklü bir sensör.

Diğer iki kamerayı da dikkate alınca GT5 Pro’nun kamera sisteminin görece alt segmentte kaldığı söylenebilir. Dolayısıyla bu iddiaya temkinli yaklaşmakta fayda var. Ancak bazen Realme’nin GT serisi gibi “amiral gemisi katili” cihazlarında maliyetleri kısmak için 8 megapiksel kameralar görebiliyoruz. Yine de, bir hafta içinde 48 megapikselden 8 megapiksele geçişin biraz tuhaf olduğu söylenebilir.

Realme GT5 Pro, OnePlus Open ile aynı ana kamerayı taşıyabilir

Eğer bu yeni iddia doğruysa, Realme GT5 Pro bir süre önce tanıtılan OnePlus Open ile aynı ana kameraya sahip olacak. Sony’nin yeni Lytia serisinin ilk üyesi olan LYT808 ise iki katmanlı transistörlü piksel yığınları sayesinde daha fazla ışık almayı başarıyor.

Realme GT5 Pro büyük ihtimalle birkaç hafta içinde tanıtılacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu telefonla ilgili başka haberler duymak da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER