Teknoloji

Realme’den GT5 için yeni paylaşımlar gelmeye devam ediyor

realme gt5

Realme GT5, 28 Ağustos’ta tanıtılacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken; Realme, Weibo’da telefonun özellikleriyle ilgili yeni paylaşımlar yapmayı sürdürüyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunacağı zaten biliniyordu. Ancak yapılan son paylaşım, Realme’nin söz konusu işlemcinin 3.2 GHz versiyonunu kullanacağını gösteriyor.

Bu işlemciye eşlik edecek RAM seçenekleri için maksimum kapasite 24 GB olacak. Depolama alanı tarafında ise en büyük seçenek 1 TB olacak. 24 GB RAM ve 1 TB depolama alanı kapasitesinin Çin’de amiral gemisi telefonlar için yavaş yavaş bir standart hâline geldiği söylenebilir.

Weibo’da yapılan bir paylaşım, Pixelworks tarafından geliştirilen X7 çiple ekran kalitesinin yukarıya çekileceğinin bilgisini de veriyor.

Realme GT5’te kullanıcılar CPU hızını belirleyebilecek

Realme GT5’te kullanıcılar CPU hızını kendi tercihleri doğrultusunda belirleyebilecek. Bunun akıllı telefonlarda nadir görünen bir özellik olduğunu ve çok ince düzeyde kontrol imkanı sunduğunu söylemek gerekiyor. Söz konusu özelliğin varlığı, sızmasından kısa bir süre Realme tarafından doğrulandı.

Realme GT5 Pro ile tanışmak için biraz daha uzun süre beklenecek. Bu modelin kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3’ün bulunacağı söyleniyor. Dolayısıyla öncelikle Snapdragon 8 Gen 3 için resmi duyurunun gelmesi gerekiyor. Snapdragon 8 Gen 3 duyurusunun yapılacağı Snapdragon Summit etkinliği bu yıl 24-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER