Teknoloji

Realme GT serisiyle birlikte yeni stratejisini hayata geçiriyor

realme gt

Bir süredir konuşulan Realme GT serisi, Çin’in Şanghay şehrinde gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi (MWC) öncesinde duyuruldu. Çinli üretici, yeni serisiyle birlikte “Çift Platform Çift Amiral Gemisi” stratejisini de kamuoyuyla paylaştı. Bu stratejisi orta ve üst segment ürün serisini geniş ölçekli biçimde şekillendirmeyi hedefliyor ve genç kullanıcılara daha yüksek performans ile “trend tasarım” vadediyor.

Realme’nin akıllı telefon kullanıcı sayısı 2021’in ilk iki ayı itibarıyla 70 milyona ulaştı. Counterpoint Research verilerine göre, Realme’nin satışları 2020’de yüzde 65’lik bir artışla 42.4 milyona çıktı. Realme’nin açıklamasında, şirketin 2020’de yüzde 50’nin üzerinde büyüyen tek üretici olduğuna da dikkat çekildi.

Realme 2021’de orta-üst segment ürünlere odaklanacak. Şirket, marka geliştirme stratejisini de bu segmentin üstüne kuracak ve burada sunduğu cihaz yelpazesini de genişletecek. Şirket bu planını uygularken “Cesaret et” ruhuna bağlı kalmayı sürdüreceğinin de altını çizdi.

Qualcomm Snapdragon 8 serisini hem de MediaTek Dimensity serisi 5G platformunu benimseyecek olan şirket, sırasıyla performans ve görüntüye odaklanan iki amiral gemisi serisini piyasaya sunarak genç kullanıcılara daha fazla “premium” ürün seçeneği sağlayacak.

GT serisi, şirketin “Çift Platform Çift Amiral Gemisi” stratejisi kapsamında akıllı telefon portföyünde en yüksek performansa sahip amiral gemisi serisi olacak. Snapdragon 888’li yeni amiral gemisi olan GT; kullanıcıların yüksek performansın gücünden ve sürekli artan bir deneyimden faydalanmalarına imkan sağlamayı vadediyor.

Şirket, GT serisiyle ilgili başka bilgiler vermeyi de ihmal etmedi. Paslanmaz Çelik VC Soğutma Sistemi’nin kullanıldığı telefon, Snapdragon 888’in gücünü en iyi şekilde açığa çıkarmayı vadediyor. Realme’nin verdiği bilgiye göre; yeni soğutma sistemi, ısı yayma yapısını optimize ederek telefonun ısı yayma performansını daha da iyi bir hâle getiriyor.

Realme GT serisi ne zaman çıkacak?

GT serisinde dikkat çeken bir diğer nokta ise çift tonlu deri vegan tasarım tercihi oluyor. Realme’den yapılan açıklamada, bunun “yüksek performansla eşleşen hız hissini sağlamak” amacıyla kullanıldığı ifade edildi. Vegan derinin daha hassas dokuyla daha yumuşak bir dokunuş hissi vereceği de belirtildi.

Realme GT serisi, 4 Mart itibarıyla belli ülkelerde piyasaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER