Teknoloji

Realme GT Neo 3’ün tanıtımı için yeni tarih

realme gt neo 3

Realme başkan yardımcısı Madhav Sheth, kısa süre önce GT Neo 3 modelinin duyurusu için 2022’nin ikinci yarısını işaret etmişti. Ancak şirketin planları değişmiş gibi görünüyor. Şirketin pazarlama şefi Xu Qi Chase, akıllı telefonun mart ayı bitmeden resmiyet kazanacağını açıkladı.

Chase Weibo hesabında telefonun arka panelini gösteren bir görsel de paylaştı. Bu görselde telefonun dikdörtgen bir kamera modülünün olduğu ve bu modülde üç sensörün ve bir flaşın olduğu görülüyor. Görseldeki açıklamalarda telefonda optik görüntü sabitleme özelliğinin olduğu da belirtiliyor.

Şirketten daha önce verilen bilgiye göre, GT Neo 3’ün kalbinde MediaTek Dimensity 8100 işlemci bulunacak ve telefon 150W hızlı şarj desteği sunacak. Cihazın diğer özellikleri konusunda hâlâ resmi bir paylaşım değil. Ancak Geekbench’in test sonuçları ve TENAA kayıtları telefonun teknik özellikleri konusunda bilgi edinmeyi sağlıyor.

realme gt neo 36.7 inç Full HD+ AMOLED ekran, ekranın içine yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, Android 12, 8 veya 12 GB RAM ile 128, 256 ve 512 GB depolama alanı seçenekleri telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

GT Neo 3’ün önünde 16 megapiksel çözünürlüklü kameranın olacağı söyleniyor. Arkada ise 50 megapiksel ana kameraya 8 ve 2 megapiksel kameraların eşlik edeceği görülüyor.

GT Neo 3’ün pil kapasitesi konusunda iki farklı seçenekten bahsediliyor. 150W şarj desteğinin 4500 mAh kapasiteli seçenekte sunulacağı, diğer opsiyonda ise 80W şarj hızı destekli 5000 mAh pilin olacağı konuşuluyor. 4500 mAh pile sahip versiyon için RMX3560, 5000 mAh versiyon içinse RMX3562 model numaraları kullanılıyor.

RMX3560 model numaralı versiyonun kalbinde Snapdragon 888 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Bu iddianın biraz kafa karıştırdığını söylemek gerekiyor. Realme GT Neo 3 hakkında önümüzdeki günlerde yeni bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER