Teknoloji

Realme GT Neo 2 Snapdragon 870 ile gelecek

realme gt neo 2

Realme GT Neo 2 için resmi doğrulama bir süre önce gelmişti. Orijinal GT Neo’nun çıkışının üzerinden henüz altı ay bile geçmediği için bu karar garipsenmişti. GT Neo 2 için bekleyiş sürerken, telefona dair yeni bilgiler de gün yüzüne çıkıyor.

Telefonla ilgili sızıntıların en yenisi, cihazın işlemcisini görmeyi sağlıyor. Geekbench’in benchmark testinin sonucuna göre, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 870 işlemcisi bulunacak.

Orijinal GT Neo, MediaTek’in Dimensity 1200 işlemcisini taşıyor. GT Neo 2’de de yine MediaTek imzalı bir işlemcinin bulunması bekleniyordu. Bu nedenle Realme’nin dümeni Qualcomm’a kırmasının ilginç bir tercih olduğu söylenebilir.

Benchmark testinin sonucu 12 GB RAM kapasitesini gösteriyor. Ancak akıllı telefonun 8 GB RAM taşıyan bir versiyonunun bulunmasına da kesin gözüyle bakılıyor. GT Neo 2’nin kutusundan Android 11 ile çıkacağı da görülüyor.

Daha önce sızan bir bilgiye göre, Realme GT Neo 2 65W hızlı şarj desteğiyle gelecek. 6.62 inç 120 Hz Full HD+ AMOLED ekran, üçlü arka kamera (64 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü veya makro kamera), 16 megapiksel ön kamera ve 5000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER