Manşetler

Snapdragon 888 işlemcili Realme GT 5G tanıtıldı; oyunculara has özellikler var

realme gt 5g özellikleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme geçtiğimiz ay düzenlenen Mobil Dünya Kongresi Şanghay 2021 etkinliğinde ön gösterimini gerçekleştirdiği Realme GT 5G Android telefon modelini Çin’de duyurdu. Realme, bu telefonu OnePlus ve Xiaomi gibi rakiplerin önümüzdeki aylarda çıkarmayı planladığı uygun fiyatlı üst sınıf cihazlarla rekabet edecek bir telefon olarak konumlandırıyor.

Realme GT 5G’nin özelliklerine baktığımızda; 6.43 inç, 2400 x 1080 piksel Full HD+ Super AMOLED ekran barındırdığını görüyoruz. Bu ekran P3 renk gamını destekliyor, 120 Hz yenileme hızına da sahip. Ekranın üst kısmında da selfie kamera deliği bulunuyor. Bu telefon, Qualcomm’un üst sınıf, sekiz çekirdekli Snapdragon 888 işlemcisiyle çalışıyor. 8 ve 12 GB GDDR5 RAM seçenekleri var. UFS 3.1 destekli 128 GB ve 256 GB depolama alanı seçenekleri ve microSD kart yuvasının da bulunduğunu görüyoruz. 4500 mAh kapasiteli pile sahip olan Realme XT 5G modelinde 65W Super Dart hızlı şarj desteği de mevcut. Kablosuz şarj yok, ancak kabloyla ters şarj imkanı var.

Ayrıca Realme GT, mevcut buhar soğutma çözümlerinden daha iyi ısı dağılımı sağlaması beklenen paslanmaz çelik bir VC soğutma sistemi ile donatılmış. İlginç bir şekilde, telefon, oyunları PC’nize veya dizüstü bilgisayarınıza aktarmanıza izin verecek ve hatta giriş seçenekleri olarak bir fare ve klavye kullanmanıza izin verecek bir oyun özelliği ile birlikte geliyor. Wi-Fi ve kablolu modda çalışır ve oyunları 60 fps’de 1080p çözünürlüğe kadar yayınlayabilir.

Arkada üç tane kamera var. 64 megapiksel, Sony IMX682 sensörlü kamera f/1.8 diyafram değerine sahip. 8 megapiksel, f/2.3 ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel, f/2.4 makro lens de diğer kameralar olarak sıralanıyor. Önde ise 16 megapiksel, f/2.5 selfie kamera var.

Realme XT 5G modelinde USB-C portu yer alırken kulaklık jakı bulunmuyor. Adından anlaşılacağı üzere 5G desteği var. Bunun yanı sıra Bluetooth 5.2, 802.11ac çift bant Wi-Fi, çift SIM kart desteği, ekran içi parmak izi okuyucu, çift hoparlör, Dolby Atmos gibi özellikler de var. Telefon Android 11 ile ve onun üstünde Realme UI 2.0 kullanıcı arayüzüyle geliyor.

realme gt 5g

Realme GT’nin iki farklı tasarım çeşidi var. Çift renkli deri çeşidi GT spor otomobillerden ilham alıyor. Standart cam versiyonu da diğer çeşit olarak karşımıza çıkıyor.

Realme GT’nin fiyatı temel 8GB + 128GB modeli için 2799 CNY (3235 TL) ve en yüksek seviyede olan 12GB + 256GB çeşidi için 3299 CNY (3812 TL) olarak belirlendi. Renk seçenekleri arasında Beyaz, Mavi ve özel bir çift tonlu deri çeşidi bulunuyor. Telefon, 10 Mart’tan itibaren Çin’de satışa çıkacak. Uluslararası satışı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER