Teknoloji

Realme ekran altı ön kameralı telefon tasarımının patentini aldı

realme türkiye realme gt 2 pro

Akıllı telefon üreticileri uzun vadede kamera delikli ekranlardan vazgeçerek ön kamerayı tamamen ekranın altına yerleştirmeyi seçecek gibi görünüyor. Yeni patent dosyaları, Realme’nin de bu kervana katılmaya hazırlandığını gösteriyor. Patent dosyasındaki çizimlere göre, Realme bu cihazı orta veya üst segmentte konumlandıracak.

Kamerası ekran altına yerleştirilen telefonlar konusunda öncülüğü ZTE yapmıştı. Şirket 2020’de Axon 20 5G modelinde kamerayı ekranın altına yerleştirmişti. Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Xiaomi Mi Mix 4 gibi telefonlarla da bu yaklaşım ivme kazanmıştı. Realme’nin de yakında bu gruba dahil olacağı patent dosyası sayesinde anlaşılıyor.

Realme’nin yeni telefonunun kavisli bir arka panele ve bu panel ile ekranı birleştiren çok ince bir çerçeveye sahip olduğu görülüyor. Akıllı telefonun ekranının üzerinde bir çentik veya delik bulunmuyor. Bu da ön kameranın ekranın altına yerleştirilmesi ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Realme’nin patent dosyası telefon konusunda başka ipuçları da veriliyor. Çizimlere bakıldığında telefonun USB-C girişi görülürken, 3.5 mm. kulaklık jakının bulunmaması göze çarpıyor. Bu durum telefonun üst ve orta üst segmentte konumlandırılması ihtimalini de kuvvetlendiriyor.

realmeRealme CEO’su Xu Qi Chase, daha önce yaptığı bir açıklamada şirketin uçtan uca ekran deneyimi için farklı alternatiflere açık olduğunu belirtmişti. Açılır ön kamera da bu alternatifler arasında sayılmıştı. Ancak Realme’nin tercihini daha inovatif bir çözüm olan ekran altı kameradan yana kullanma ihtimali daha yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER