Manşetler

Realme C2 Ön İnceleme

realme c2

Türkiye pazarına resmi olarak giriş yapan Realme, ilk etapta üç akıllı telefonu kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Bu üçlüde Realme XT ve Realme 5 Pro daha fazla dikkat çekse de, grubun üçüncü üyesini de unutmamak gerekiyor. Üçlünün diğer üyesi Realme C2, telefondan öncelikli beklentisi uygun fiyat olanlara hitap ediyor. Realme C2’ye sizler için hızlı bir bakış attık.

Realme XT ve Realme 5 Pro’nun genel hatları ve tasarımları itibarıyla benzer cihazlar olduğunu söylemek mümkün. Realme C2, 6.1 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. IPS LCD panel, 1520 x 720 piksel çözünürlük sunuyor. Realme C2 ile şirketin Türkiye’de piyasaya sürdüğü diğer iki telefonun ekranları arasındaki seviye farkını anlamak pek de zor olmuyor.

Realme C2’nin ekranının üstünde de su damlası şeklinde bir çentik yer alıyor. Bu çentik, 5 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor. Tıpkı Realme’nin bugün Türkiye’de piyasaya sürdüğü diğer telefonlarda olduğu gibi, Realme C2’de de çentik en azından ana ekrandaki kullanıcı deneyimine rahatsız edici bir etkide bulunmuyor.

Parmak izi tarayıcısı Realme XT’de ekrana entegre edilmiş, Realme 5 Pro’da ise arka panele yerleştirilmişti. Realme C2’de ise parmak izi tarayıcısı yer almıyor. Parmak izi tarayıcısının görevini, yüz tanıma özelliği üstleniyor.

Realme C2’nin arka panel tasarımının da Realme XT ve 5 Pro’ya kıyasla daha gösterişsiz olduğu söylenebilir. Diğer iki telefondaki parlak arka panelleri Realme C2’de görmek mümkün olmuyor. Şirket burada tercihini “elmas kesim” tasarımdan yana kullanmış. Realme C2’nin arkasında sol üst köşeye yatay olarak yerleştirilmiş iki kamera bulunuyor. 13 megapiksel çözünürlüklü ana arka kameraya 2 megapiksel çözünürlüklü ikinci kamera eşlik ediyor. Realme C2’nin kamera uygulamasının Realme XT ve Realme 5 Pro’daki ile aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

Realme C2 de ColorOS 6 ile geliyor

Realme C2 de kutusundan Android 9 Pie ile çıkıyor. Bu işletim sistemini ise ColorOS 6 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. İşletim sistemi ve kullanıcı arayüzü ortaklığı, Realme C2’nin kullanıcı deneyimini kendisinden yukarıda konumlanan cihazlara yaklaştırıyor. Ancak ColorOS 6 ile sunulan unsurların işleyişinde donanımdan kaynaklanan performans farklarının bulunabileceğini unutmamak gerekiyor.

Realme C2’nin hedef kitlesinde telefondan öncelikli beklentisi uygun fiyat olan kişilerin olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ancak akıllı telefon ilk bakışta bu beklentinin ötesinde ekstra başka şeyler de sunabilecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER