Teknoloji

Realme Book tanıtıldı: 14 inç ekran, 11. nesil Intel işlemci

realme book

Realme’nin bir süredir beklenen ilk dizüstü bilgisayarı resmen gözler önüne çıktı. Bazı ülkelerde Realme Book Slim adıyla satılacak olan cihaz, çoğu ülkede Realme Book ismiyle raflarda olacak.

Realme’nin ilk dizüstü bilgisayarı olan cihazda 14 inç büyüklüğünde ekran bulunuyor. Realme Book’un kalbinde ise Intel’in 11. nesil Core işlemcileri yer alıyor. Windows 10 ve 11 saatlik kullanım süresi sağlayan pil de öne çıkan özellikler oluyor. Tamamen metalik kasaya sahip bilgisayar için mavi ve gri olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor.

2160 x 1440 piksel çözünürlüklü ekran 3:2 görüntü oranına sahip. Bu ekranı Corning Gorilla Glass koruyor. Ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 400 nit.

Intel’in 11. nesil Core i3 ve i5 işlemciler, Iris XE entegre grafik işlemcilerle geliyor. Çift fan soğutma sistemi bulunan dizüstü bilgisayar için bellek seçenekleri 16GB LPDDR4x’e, dahili depolama alanı seçenekleri ise 512 GB PCIe SSD’ye kadar uzanıyor.

Giriş seçeneklerinin zengin olduğu söylenebilir. Bir adet Type-C USB 3, bir adet Type-C USB 4/Thunderbolt ve bir adet Type-A USB 3 girişi bulunan bilgisayarda kulaklık jakı mevcut. Wi-Fi 6 desteği bulunan dizüstü bilgisayarda Harman Kardon imzalı stereo hoparlörler de kullanıcıları bekliyor.

Realme Book’ta kullanıcıları Windows 10 bekliyor. Ancak Windows 11’e ücretsiz geçiş yapılabiliyor. PC Connect özelliği, uyumlu Realme telefonları Wi-Fi Direct üzerinden kontrol etme imkanını sağlıyor.

11 saatlik pil ömrünü 54 Wh kapasiteli pil sağlıyor. 65W şarj adaptörü USB-C girişi üzerinden bağlanıyor ve sadece 30 dakika içinde yüzde 50’lik bir pil ömrü sağlıyor. Realme’nin 30W Dart Charge çözümünün de desteklendiğini belirtmekte fayda var.

Realme Book 25 Ağustos’ta Çin’de, 30 Ağustos’ta ise Hindistan’da satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER