Teknoloji

Realme merakla beklenen ilk akıllı bilekliğini tanıttı

realme band

Realme‘nin akıllı bir bileklik çıkarmaya hazırlandığı uzun süredir biliniyordu. Bu bilekliğin resmi duyurusu sonunda yapıldı. Realme Band, şirketin yeni akıllı telefonları Realme 6 ve 6 Pro ile birlikte resmiyet kazandı.

Realme Band’in tasarımı ve teknik özellikleriyle Xiaomi’nin Mi Band serisi bilekliklerini hatırlattığı söylenebilir. Akıllı bilekliğin 0.96 inç büyüklüğündeki ekranı 160 x 80 piksel çözünürlüğe sahip. Ekranın alt kısmında yer alan sanal bir buton ise kullanıcıların fonksiyonlar arasında geçiş yapmasını sağlıyor.

Kullanıcılar bileklerini kaldırdıklarında Realme Band’in ekranı da otomatik olarak uyanıyor. Akıllı saate yüklenen Realme Link uygulamasıyla farklı saat yüzlerine erişmek mümkün hâle gelirken, akıllı telefonda bulunan uygulamaların hemen hemen hepsine gelen bildirimler de Realme Band’de görüntülenebiliyor.

Kalp atış hızı takibi, uyku takibi ve hareket hatırlatıcı gibi standart akıllı egzersiz bilekliği özelliklerinin hepsi Realme Band’de de mevcut. IP68 suya dayanıklılık sertifikası bulunan bileklik, dokuz farklı spor için özel mod sunuyor. Bu sporlar arasında Hindistan’da fazlasıyla popüler olan kriket de bulunuyor.

Realme Band, Hindistan’da 1499 rupi (124 TL) karşılığında satışa sunuldu. Akıllı bileklik için siyah, sarı ve yeşil olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Realme’den yapılan açıklamada, Realme Band’in önümüzdeki aylarda daha çok bölgede piyasaya sürüleceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER