Manşetler

Realme 6 ve 6 Pro tanıtıldı: 64 MP arka kamera, 90Hz ekran

realme 6 pro

Kısa süre önce X50 Proyu tanıtan Realme, yeni telefonlarını gözler önüne çıkarmaya devam ediyor. Realme 6 ve 6 Pro, şirketin uygun fiyatlar karşılığında üst sınıf özellikler sunma geleneğinin sürdüğünü gösteriyor.

6 Pro’nun ikili içinde öne çıkan model olduğunu görmek çok zor değil. Akıllı telefon, 6.6 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüklü bir ekrana sahip. Görüntü oranı 20:9 olan ekran, 90Hz yenileme oranıyla da dikkat çekiyor. Realme 6’nın ekranı da aynı özelliklere sahip olsa da, ekran çözünürlüğü 6.5 inçe iniyor. Her iki telefonda da parmak izi tarayıcısı ekranın içine entegre edilmiş.

Hem Realme 6 Pro’da hem de Realme 6’da dört sensörlü arka kamera sistemleri bulunuyor. Burada ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera da iki telefonun ortak bileşenleri arasında yer alıyor.

Ancak iki telefonun kamera sistemleri arasında bir fark mevcut. Realme 6 Pro’da 12 megapiksel çözünürlüklü telefoto kamera yer alıyor. Realme 6 ise 2 megapiksel çözünürlüklü bir monokrom sensör taşıyor. Realme 6 Pro’nun önünde 8 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı sensör bulunduğunu belirtmekte de fayda var.

Realme 6 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 720G işlemci yer alıyor. Realme 6’da ise bu görevi MediaTek Helio G90T üstleniyor. Realme 6 Pro’da Qualcomm Snapdragon 720G’ye eşlik eden bellek seçenekleri 6 ve 8 GB olarak sıralanırken; Realme 6 için 4, 6 ve 8 GB bellek seçenekleri mevcut.

Realme 6

Realme 6 Pro’nun dahili depolama alanı seçenekleri 256 GB’ye kadar uzanıyor. Realme 6’da ise sınır 128 GB’ye çekiliyor. Her iki telefona da ihtiyaç duydukları enerjiyi 4300 mAh kapasiteli pil sağlıyor. Bu pil, 30W VOOC 4.0 hızlı şarj desteğine sahip.

Realme 6 ve 6 Pro canlı renk seçenekleriyle geliyor

Realme, akıllı telefonları için sıra dışı ve canlı renkler seçmesiyle biliniyor. Şirket bu geleneği Realme 6 serisinde de sürdürüyor. Realme 6 Pro için mavi, kırmızı ve turuncu renk seçenekleri mevcut. Realme 6 ise beyaz ve mavi renkleriyle raflardaki yerini alacak.

Realme 6, Hindistan’da 12 bin 999 rupiden (1083 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Realme 6 Pro ise 16 bin 999 rupiden (1416 TL) başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak. Telefonların uluslararası çıkış takvimleri konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER