Teknoloji

Realme 9 Pro Plus için ilk resmi açıklama geldi

realme 9 pro plus

Realme 9 Pro Plus için ilk resmi açıklama sonunda geldi. Şirketin Twitter hesabından yapılan paylaşımda şirketin sayı serisinde ilk defa “Pro Plus” ismini taşıyan bir cihaza yer verileceğini belirtti.

Realme 9 Pro’nun da henüz resmiyet kazanmadığını hatırlatmakta fayda var. Hâlihazırda iki telefon hakkında resmi olarak bilinenler oldukça sınırlı. Realme 9 Pro ve Pro Plus’ın Hindistan’da Realme 9i‘nin çıkışından kısa süre sonra resmiyet kazanması bekleniyor. Realme 9i’nin satışları 22 Ocak itibarıyla başlayacak.

Daha önce Realme 9 Pro hakkında bilgiler paylaşan duyumcu OnLeaks ve SmartPrix internet sitesi, benzer bir paylaşımı şimdi de Realme 9 Pro Plus için yaptı. Bu paylaşıma bakıldığında iki cihazın birbirinden farklı ana kameralara sahip olacağı görülüyor. Realme 9 Pro’da ana kamera görevini 64 megapiksel kameranın üstleneceği, Pro Plus’ta ise 50 megapiksel çözünürlüklü Sony yapımı bir sensörün olacağı söyleniyor. Bu sensörde optik görüntü sabitleme özelliğinin bulunması bekleniyor.

8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve ekrana yerleştirilen 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ise iki telefonun ortak özellikleri arasında bulunuyor.

Realme 9 Pro Plus’ın MediaTek Dimensity 920 işlemciyle geleceği söyleniyor. Realme 9 Pro’nun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 695 işlemcinin olacağı belirtildi. Her iki işlemcinin de TSMC tarafından 6 nm tasarımıyla üretildiğini hatırlatmakta fayda var. Realme 9 Pro Plus’ta 6.43 inç Super AMOLED ekranın bulunacağı, ancak ekranın yenileme hızının 90 Hz olacağı iddia ediliyor. Realme 9 Pro’nun ise 6.59 inç büyüklüğünde 120 Hz bir ekrana sahip olması bekleniyor.

Realme 9 Pro’dan daha küçük bir cihaz olacağı söylenen Realme 9 Pro Plus’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh pil verecek. Realme 9 Pro’da ise 5000 mAh kapasiteli bir pil bulunacak. Ancak Pro Plus’ta 65W olan şarj hızı, Realme 9 Pro ve 9i’de 33W seviyesine iniyor.

Realme 9 Pro Plus hakkında resmi paylaşım gelse de, standart Realme 9 henüz ortaya çıkmış değil. Ancak seride dört telefonun bulunacağı daha önce ortaya çıkmıştı. Dört cihazın da 2022’nin ilk çeyreğinde resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER