Teknoloji

Realme 9 Pro Plus için ilk resmi açıklama geldi

realme 9 pro plus

Realme 9 Pro Plus için ilk resmi açıklama sonunda geldi. Şirketin Twitter hesabından yapılan paylaşımda şirketin sayı serisinde ilk defa “Pro Plus” ismini taşıyan bir cihaza yer verileceğini belirtti.

Realme 9 Pro’nun da henüz resmiyet kazanmadığını hatırlatmakta fayda var. Hâlihazırda iki telefon hakkında resmi olarak bilinenler oldukça sınırlı. Realme 9 Pro ve Pro Plus’ın Hindistan’da Realme 9i‘nin çıkışından kısa süre sonra resmiyet kazanması bekleniyor. Realme 9i’nin satışları 22 Ocak itibarıyla başlayacak.

Daha önce Realme 9 Pro hakkında bilgiler paylaşan duyumcu OnLeaks ve SmartPrix internet sitesi, benzer bir paylaşımı şimdi de Realme 9 Pro Plus için yaptı. Bu paylaşıma bakıldığında iki cihazın birbirinden farklı ana kameralara sahip olacağı görülüyor. Realme 9 Pro’da ana kamera görevini 64 megapiksel kameranın üstleneceği, Pro Plus’ta ise 50 megapiksel çözünürlüklü Sony yapımı bir sensörün olacağı söyleniyor. Bu sensörde optik görüntü sabitleme özelliğinin bulunması bekleniyor.

8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve ekrana yerleştirilen 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ise iki telefonun ortak özellikleri arasında bulunuyor.

Realme 9 Pro Plus’ın MediaTek Dimensity 920 işlemciyle geleceği söyleniyor. Realme 9 Pro’nun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 695 işlemcinin olacağı belirtildi. Her iki işlemcinin de TSMC tarafından 6 nm tasarımıyla üretildiğini hatırlatmakta fayda var. Realme 9 Pro Plus’ta 6.43 inç Super AMOLED ekranın bulunacağı, ancak ekranın yenileme hızının 90 Hz olacağı iddia ediliyor. Realme 9 Pro’nun ise 6.59 inç büyüklüğünde 120 Hz bir ekrana sahip olması bekleniyor.

Realme 9 Pro’dan daha küçük bir cihaz olacağı söylenen Realme 9 Pro Plus’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh pil verecek. Realme 9 Pro’da ise 5000 mAh kapasiteli bir pil bulunacak. Ancak Pro Plus’ta 65W olan şarj hızı, Realme 9 Pro ve 9i’de 33W seviyesine iniyor.

Realme 9 Pro Plus hakkında resmi paylaşım gelse de, standart Realme 9 henüz ortaya çıkmış değil. Ancak seride dört telefonun bulunacağı daha önce ortaya çıkmıştı. Dört cihazın da 2022’nin ilk çeyreğinde resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER