Teknoloji

Realme 8i sızıntısı tasarım ve özellikleri gösteriyor

realme 8i

MediaTek Helio G96 işlemcisini geçtiğimiz ay duyurmuştu. Bu işlemciyi taşıyan ilk telefonun Realme 8i olacağına dair haberler de bir süre önce ortaya çıkmıştı. Hindistan’da 8s’le birlikte tanıtılması beklenen telefonun tasarımı ve teknik özellikleri de internete sızdı.

Sızıntıya göre, Realme 8i’de 6.59 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızının ise 120 Hz olduğu belirtiliyor. Ekranın sol üst köşesindeki yuvarlak kesik ise 16 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor.

Telefonun arkasında ise üçlü bir kamera sistemi mevcut. Burada ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 2 megapiksel derinlik sensörü ve yine 2 megapiksel makro kamera da sistemi tamamlıyor.

Realme 8i, 4 GB RAM ile gelecek. Telefonun dahili depolama alanı kapasitesi ise 128 GB. Plastik kasalı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh pil veriyor. Tartıda 194 gram çeken telefonun kalınlığı ise 8.6 milimetre. Parmak izi tarayıcısı güç butonuna entegre olan Realme 8i’de 3.5 mm. kulaklık jakı ve USB-C girişi de mevcut.

İLGİLİ HABERLER