Teknoloji

Realme 4K Smart Google TV Stick hakkında ilk detaylar paylaşıldı

realme 4k smart google tv stick

Google dışında bir marka tarafından üretilen ilk Google TV destekli medya oynatıcısı yakında resmiyet kazanacak. Realme, 4K Smart Google TV Stick adını taşıyan yeni cihazla ilgili ilk bilgileri paylaştı. Medya oynatıcısının internet sitesi, 13 Ekim’de yapılacak duyuru öncesinde aktif hâle geldi.

Yeni Google TV platformunun duyurusu geçtiğimiz yıl ekim ayında Google Chromecast ile birlikte yapılmıştı. Şimdiye kadar sade bu platformun kullanıldığı televizyonlar gün yüzüne çıkmıştı.

Sony ve TCL’in Google TV ile çalışan televizyonları, platformu bir eklentiden ziyade yerleşik bir deneyime dönüştürmüştü. Bu süreçte piyasaya sürülen “Stick” formundaki medya oynatıcılar ise Android platformuyla kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Bu durum Realme’nin yeni ürünüyle değişiyor. 4K Smart Google TV Stick medya oynatıcısı ile Google TV platformu Chromecast’e özgü olmaktan çıkacak. Medya oynatıcı ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacak. Ancak bu platformun Hindistan’da desteklenmediğini belirtmekte fayda var.

4K Smart Google TV Stick, 4K 60 fps çözünürlük desteğiyle gelecek. HDMI 2.1 ve HDR 10+ desteğine sahip olan medya oynatıcıda Netflix ve Amazon Prime Video uygulamaları da ön yüklü şekilde sunulacak.

Fiyat konusunda henüz bilgi verilmiş değil. Ancak 13 Ekim’de gerçekleştirilecek etkinlikte Realme 4K Smart Google TV Stick ile ilgili pek çok detay gün yüzüne çıkacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER