Teknoloji

Yeni Google Chromecast’in satışları duyuru olmamasına rağmen devam ediyor

yeni google chromecast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Pixel 5’i tanıtacağı etkinlik yarın gerçekleştirilecek. Şirket bu etkinlikte başka ürünleri de gözler önüne çıkaracak. Bu ürünlerden biri olmasına kesin gözüyle bakılan yeni Google Chromecast, henüz resmi duyuru olmamasına rağmen ABD’de bazı mağazalarda satılmaya başlamış durumda.

“Chromecast with Google TV” olarak adlandırılan yeni cihazın Walmart’ta satıldığı geçtiğimiz hafta ortaya çıkmış, Reddit’te yapılan bir paylaşımla da cihaza dair pek çok detayı öğrenmek mümkün olmuştu. Şimdi de The Verge sitesi, yeni Chromecast’in Home Depot mağazalarından satın alınabildiğini açıkladı.

Home Depot’nun tüm mağazalarında yeni Chromecast’in satışının yapılmadığını belirten The Verge ekibi, ikinci denemede cihaza ulaşabildiklerine dikkat çekti. Faturadaki evrensel ürün kodunun sonuç vermediği, ürünün sadece mağazaya gidip alınabildiği ifade edildi.

Faturada Chromecast adı geçmezken, bunun yerine “SABRINA-ABBEY ROCK CANDY” şeklinde bir ifadenin kullanıldığı belirtildi. Yeni Chromecast’in kod adı Sabrina olduğu için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Ancak faturada Chromecast adının geçmemesi, Home Depot’nun satışa erken başladığını açık biçimde gösteriyor.

Yeni Chromecast’in tasarımı ve arayüzü daha önce ortaya çıkmıştı. ABD’de 49.99 dolardan satılacağı artık anlaşılan cihaz, Android TV’nin Google TV olarak yeniden adlandırılmış bir sürümüyle çalışacak. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan yeni Chromecast, uzaktan kumandasıyla kontrol edilecek.

Yeni Google Chromecast hakkındaki resmi bilgileri duymak için yarın akşam Türkiye saatiyle 21:00’da başlayacak etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER