Teknoloji

Realme 125W UltraDART hızlı şarj teknolojisini duyurdu

realme 125w ultradart

Oppo’nun 125W hızlı şarj teknolojisini tanıtmasından bir gün sonra Realme de aynı altyapıya sahip 125W UltraDART teknolojisini duyurdu. 125W UltraDART teknolojisi, 4000 mAh kapasiteli bir telefonun pilini sadece 3 dakika içinde yüzde 33 oranında doldurabilecek.

Realme, yeni şarj teknolojisiyle birlikte 50W ve 65W kapasiteli iki adet çok ince SuperDART şarj cihazını da duyurdu.

125W UltraDART teknolojisi, çift 6C hücresinin kullanımı sayesinde elektrik enerjisinin yüzde 98 oranında dönüşümünü mümkün kılıyor. Bu teknoloji için 2000 mAh kapasiteli iki adet pil hücresi kullanılıyor.

Realme’nin teknolojisinde de cihazı korumak için pil mimarisine 14 adet sıcaklık sensörünün yerleştirildiği görülüyor. Buna ek olarak, akıllı telefonun tasarımında da ekstra soğutma unsurlarının yer alacağı belirtiliyor. 125W UltraDART şarj teknolojisinin ortalama sıcaklığı 40 santigrat derecenin üstüne çıkarmayacağı ifade ediliyor.

UltraDART teknolojisi aralarında 125W PPS, 65W PD ve 36W QC’nin de bulunduğu farklı şarj protokollerini destekliyor. Geçmiş Dart standartları, tüm VOOC türevleri ve Warp Charge teknolojisi de yeni standartla uyumlu. Realme’nin Oppo’nun Ar-Ge ve üretim tesislerini kullandığını ve OnePlus’ın da Oppo’yla bağlantılı olduğunu düşününce bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor.

Realme 125W UltraDART teknolojisiyle birlikte duyurduğu 50W ve 65W ince şarj aletleriyle insanların ihtiyaç duyduklarında telefonlarının pillerini hızlıca doldurabilmesini amaçlıyor. Şirket, yeni şarj adaptörlerinde önceliğinin incelik olduğunun da altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER