Teknoloji

Realme yüksek hızlı şarj desteğine sahip ilk telefonu için tarih verdi

Realme 125W UltraDART şarj teknolojisini geçtiğimiz temmuz ayında duyurmuştu. Ancak henüz bu teknolojinin kullanıldığı bir telefon tanıtılmış değil. Henüz kesin bir tarih verilmese de, Realme’nin 125W UltraDART şarj teknolojisini destekleyen ilk telefonunu 2022’de tanıtacağı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama şirketin başkan yardımcılığını ve Avrupa, Hindistan, Latin Amerika CEO’luğunu yürüten Madhav Sheth’ten geldi. GSMArena sitesine konuşan Sheth, 125W UltraDART teknolojisinin ilk ticari uygulamasının gelecek yıl yapılacağını belirtti.

Sheth, şirketin GT serisi için “ultra premium” bir amiral gemisi telefon çıkarmayı planladığını da açıkladı, ancak konuyla ilgili herhangi bir detay vermedi.

realme 125w125W UltraDART şarj teknolojisi sayesinde 4000 mAh kapasiteli bir telefonun pili tamamen boşken 3 dakika içinde yüzde 33 doluluk oranına ulaşıyor. Söz konusu teknoloji 125W PPS, 65W PD ve 36W QC gibi çok sayıda şarj protokolüyle de uyumlu.

Realme 125W UltraDART şarj teknolojisiyle gelecek ilk telefonu için şimdilik somut bir bilgi vermiş değil. Telefonun pil kapasitesi de belirsizliğini koruyor. Ancak cihazın GT serisinde olması muhtemel görünüyor. Akıllı telefonun amiral gemisi sınıfı özellikler barındırmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER