Teknoloji

Realme de Oppo’nun 125W hızlı şarj çözümünü kullanacak

Oppo’nun bünyesinden çıkan bir marka olan Realme, kökleriyle bağını koparmış değil. Genç tüketicileri hedefleyen şirket, Oppo’nun Ar-Ge’sinden ve deneyimlerinden yararlanmaya devam ediyor. Bu bağlantının izi, Realme tarafından yapılan 125W hızlı şarj teknolojisi açıklamasında da görülüyor.

Oppo, 125W hızlı şarj teknolojisinin duyurusunu bu hafta içinde yapacağını açıklamıştı. Realme de bu teknolojiye kendi yorumunun duyurusunu 16 Temmuz’da gerçekleştirileceğini ilan etti. Şirket, bu teknolojiyi 5G uyumlu bir akıllı telefonunda kullanılacağını da şimdiden açıkladı.

Realme, akıllı telefonlarında Oppo’nun hızlı şarj teknolojisine yer verse de, bu teknoloji için farklı isimler seçiyor. Oppo’nun VOOC ve SuperVOOC isimlerini kullanmayan şirket, X50 Pro 5G’de 65W hızlı şarj özelliğini “SuperDart Flash Charge” adıyla sunmuştu. SuperDart Flash Charge teknolojisi, prensip itibarıyla SuperVOCC 2.0 ile aynı şekilde çalışıyor.

realme 125w hızlı şarj

Oppo ve Realme 125W hızlı şarj teknolojisiyle çıtayı yukarıya taşıyacak olsa da, rakiplerinden çok da fazla uzaklaşamıyor. Vivo’nun alt markası iQOO da 120W hızlı şarj teknolojisini geçtiğimiz gün duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER