Teknoloji

Oppo 125W hızlı şarj teknolojisini bu hafta tanıtacak

oppo 125w
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo, hızlı şarj teknolojisi konusunda akıllı telefon pazarının öncü üreticileri arasında yer alıyor. Son iki yıldır sürekli olarak yeni ve daha hızlı teknolojiler duyuran şirket, bunlara bir yenisini daha eklemeyi planlıyor. Oppo şimdi de 125W süper hızlı şarj teknolojisini sergilemeye hazırlanıyor.

Hâlihazırda bir akıllı telefon en fazla 65W hızında şarj edilebiliyor. Ancak 15 Temmuz’da gerçekleştirilecek tanıtımla 125W süper hızlı şarj teknolojisi de karşımıza çıkacak. 125W şarj hızı ilk bakışta “Acaba bir yazım hatası mı var?” sorusunu sordursa da, Oppo’nun paylaşımı şirketin ciddiyeti konusunda şüpheye mahal bırakmıyor.

Oppo’nun 125W hızlı şarj teknolojisi konusundaki detayları açıklamanın yanı sıra küçük bir demo gerçekleştirmesi de bekleniyor. Oppo’nun bu etkinlikte teknolojinin mimarisi, soğutma yöntemi ve en önemlisi ne zaman kullanımda olacağı gibi konularda detay paylaşması öngörülüyor.

Oppo’nun hızlı şarj teknolojisi konusunda öncülerden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir. 30W şarj hızı desteğini sunan ilk şirketlerden biri olan Çinli üretici, bu desteğin kapsama alanına orta segment Realme telefonları bile eklemiş durumda. Şirket 2018’de Oppo Find X ile birlikte 50W şarj hızına geçiş yapmıştı.

Find X2 serisiyle de şarj hızını 65W seviyesine çıkaran Oppo için 125W şarj hızı desteği sunmanın şaşırtıcı bir aşama olmadığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER