Manşetler

Ray-Ban Meta akıllı gözlüğün ikinci nesil versiyonu tanıtıldı

ray-ban meta akıllı gözlük

Yeni nesil akıllı gözlük alanında önemli bir atılımı Meta ve EssilorLuxottica’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği duyuruldu. Öncülüne kıyasla büyük adımlar atan bu yeni ürün, alışılmışın ötesinde bir teknoloji ve tarzı birleştirerek kullanıcıların anılarını muhafaza etmesine izin veriyor. Üstelik bu kombinasyon, daha önce hiçbir akıllı gözlükte görülmemiş olan yeni AI yetenekleri ile birlikte geliyor ve fiyatı 299 dolardan başlıyor.

Ray-Ban Meta’nın ikinci nesil akıllı gözlükleri, birçok özelliğiyle kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunuyor. Önceki versiyonunda 5 MP olan kamera şimdi 12 MP geniş açılı bir kamera ile güncellendi. Videolar artık 1080p/60fps kalitesinde kaydedilebiliyor, ancak videolar yalnızca 60 saniyeyle sınırlı.

ray-ban meta akıllı gözlük

Depolama alanı da 32GB ile sekiz katına çıkarılmış durumda. Bu, kullanıcıların daha fazla fotoğraf ve video saklayabilmesini sağlıyor.

Bu gözlüklerle, bir mobil cihaz yardımıyla Facebook veya Instagram üzerinden canlı yayın yapmak mümkün. Video kalitesi, internet bağlantısının hızına göre otomatik olarak ayarlanıyor.

İkinci nesil Ray-Ban Meta akıllı gözlükler, beş adet yerleşik mikrofon ile geliyor. Bu mikrofonlar, mekansal ses kaydı yapabiliyor. Yeni hoparlörler ise %50 daha yüksek ses seviyesi sağlıyor. Ayrıca, bu hoparlörler etrafınızdakilerin ne dinlediğinizi duyamayacakları kadar az ses sızdırıyor.

Hoparlörler, mekansal sesi de destekliyor, bu da önceden kaydedilmiş materyalin oynatılmasında ekstra bir katman oluşturuyor.

ray-ban meta akıllı gözlük

Ray-Ban Meta’nın yeni gözlükleri, tasarım konusunda da çeşitli yenilikler getiriyor. Artık daha ince saplara ve daha geniş bir dokunmatik yüzeye sahip. Müzik kontrolü son derece kolay; şarkıları geçmek için yalnızca iki kez dokunmak yeterli.

Klasik Wayfarers modelinin yanı sıra, Headliner adlı yeni bir çerçeve seçeneği de eklenmiş. Ayrıca, üç yeni yarı saydam renk seçeneği; jeans, karamel ve dumanlı Rebel Black kullanıcıların beğenisine sunulmuş.

Gözlüklerin sol tarafında, daha parlak bir LED göstergesi bulunuyor. Bu gösterge, fotoğraf veya video çekildiğinde yanıyor ve böylece kullanıcıların ne yaptığını anlamalarını sağlıyor. Eğer bu ışığı kapatmaya çalışırsanız, gözlükler kayıt yapmayı otomatik olarak durduruyor.

ray-ban meta akıllı gözlük

Ray-Ban Meta’nın ikinci nesil akıllı gözlükleri, birçok yönüyle öne çıkıyor. Gelişmiş kamera özellikleri, daha fazla depolama kapasitesi ve kullanıcı dostu tasarımıyla, bu gözlükler gerçekten de tamamlanmış bir ürün gibi duruyor. Ray-Ban’ın bu yeni nesil gözlükleri, akıllı gözlük pazarında iddialı bir konuma sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER