Teknoloji

Raspberry Pi 4’ü daha serin tutacak resmi fan kılıfı çıktı – Video

raspberry pi 4 fan case

Raspberry Pi Vakfı bu yıl oldukça ilgi çekici cihazlar çıkarıyor. Daha önce güncellenmiş Raspberry Pi 4, yeni bir Raspberry Pi kamerası ve içinde bir bilgisayar barındıran klavye olan Raspberry Pi 400’ü gördük. Şimdi sırada onlara göre daha mütevazı olan Raspberry Pi 4 Case Fan adında yeni bir ürün var. 5 dolarlık bir fan ve ısı kanalı sayesinde Raspberry Pi 4 daha serin tutulacak. Üstelik en zorlayıcı hız aşırtma işlemlerinde bile bu durum geçerli olacak.

Aslında Raspberry Pi için fan kılıfları yeni sayılmaz, ancak resmi bir model olması bu son ürünü biraz daha çekici hâle getiriyor. Hâlihazırda var olan resmi Raspberry Pi 4 kılıfına kolayca ve tatmin edici biçimde tutunması veya sözünü ettiğimiz ısı kanalı mini bilgisayarın işlemcisine tamı tamına uyum gösteriyor.

Raspberry Pi’ye bir fan ekleme fikri biraz saçma gelebilir. Ne de olsa son zamanlarda herkes bilgisayarlarındaki fanlardan kurtulmanın yolunu arıyor. Ancak fan eklemekle Raspberry Pi’den bugünlerde alınan güç ve performans daha da artırılabilir. Üstelik bu yılın başlarında çıkan ve 8 GB RAM barındıran güncellenmiş Raspberry Pi 4’ün ana akım Windows ve Apple dizüstü bilgisayarlarıyla boy ölçüşecek seviyede bir performans sergilediğini dikkate aldığımızda fan ekleme fikri daha da cazip geliyor.

Raspberry Pi giderek daha ciddi biçimde gerçek bir bilgisayar hâline dönüşüyor ve yeni fan modülü de bu dönüşümün bir işareti olarak nitelendirilebilir. Üstelik markanın özelleştirilebilir imajıyla da uyum gösteriyor.

Raspberry Pi 4 Case Fan, sadece Raspberry Pi Vakfı tarafından geliştirilmiş resmi Raspberry Pi 4 kılıfıyla uyumlu. Yurt dışında, vakfın sitesinden link verilen yetkili satıcılar tarafından 5 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor.

İLGİLİ HABERLER