Teknoloji

Yılın en dikkat çekici cihazlarından Rabbit R1’in ABD ön siparişleri yolda

rabbit r1

Yılın en dikkat çeken yeniliklerinden biri olan, açık turuncu renkli Rabbit R1, teknoloji meraklılarının gözdesi hâline geldi. Şanslı azınlık arasında yer alıp ilk parti için sipariş verebilenlerin cihazları, yakında kendilerine ulaşacak. Rabbit şirketinin açıklamasına göre, ABD’deki ilk parti ön siparişler 31 Mart’a denk gelen Paskalya Pazarı’nda kargoya verilecek. Ancak, cihazların alıcılarına ulaşması birkaç hafta sürebilir. Şirket, ilk R1 siparişlerinin müşterilerin eline “24 Nisan civarında” ulaşacağını tahmin ediyor.

Rabbit R1’in büyük buluşması

Ayrıca Rabbit, 23 Nisan’da New York şehrinde sadece ilk parti müşteriler için değil, tüm müşteriler için bir toplanma partisi düzenleyeceğini duyurdu. Parti ve ilk teslimatlar hakkında daha fazla bilgiyi gelecek hafta yayınlamayı planlıyor.

CES 2024 zamanında gerçekleştirilen Rabbit R1 tanıtımı, akıllı telefonların egemen olduğu dönemde özel AI donanımının amacı hakkında çok fazla heyecan ve soru uyandırdı. San Francisco merkezli Perplexity girişimi tarafından güçlendirilen, her yere götürebileceğiniz daha kullanışlı bir AI yardımcısı olarak konumlandırılan Rabbit R1, Teenage Engineering tarafından ortaklaşa tasarlandı. Fiziksel bir kaydırma tekerleği ve dönen bir kamera özelliğine sahip olan Rabbit R1, ayrıca bir maskot olarak hizmet veren sevimli animasyonlu bir tavşanı da barındırıyor.

Şirket, 199 dolar yurt dışı fiyat etiketiyle Rabbit R1 için ocak ayında ön sipariş almaya başladı ve her biri 10.000 cihazdan oluşan ilk birkaç parti hızla tükendi. İlk parti yakında sevk edilmeye başlarken, daha sonra sipariş veren alıcıların cihazlarına ulaşması birkaç ay daha sürecek. Şu anda yedinci parti için ön siparişler açık durumda bulunuyor.

Rabbit R1, sadece göz alıcı tasarımıyla değil, aynı zamanda sunduğu yenilikçi özelliklerle de öne çıkıyor. Müşterilere ulaşmaya başladıkça, Rabbit R1’in günlük yaşamda nasıl bir yer edineceği ve teknoloji tutkunlarının beklentilerini nasıl karşılayacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Teknoloji dünyası, bu parlak turuncu yeniliğin gelecekteki yolculuğunu yakından takip edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER