Teknoloji

Quest 3’ün muhtemel özellikleri arasında daha iyi karma gerçeklik desteği olacak

meta quest 3

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin en son kazanç raporu açıklamasında, şirketinin 1.499,99 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan Quest Pro sanal gerçeklik başlığının önemli bir özelliğinin, bu yılın sonlarında piyasaya çıkacak daha uygun fiyatlı, tüketici odaklı bir başlıkta bir şekidle görüneceğini söyledi. Bu temel özellik, sanal gerçeklik başlıklarının artırılmış gerçeklik için de kullanılmasına izin verecek şekilde tasarlanmış teknoloji olan Meta Reality desteğidir. Bu da “karma gerçeklik başlığı”nın elde edilmesiyle sonuçlanır.

Meta, daha önceki bir kazanç raporu toplantısında, muhtemelen Meta Quest 3 olarak adlandırılacak başlığın 2023’ün sonlarında piyasaya sürülmesinin planlandığını doğrulamıştı. Zuckerberg, bunun işletmelere hitap eden Quest Pro’nun yaklaşık üçte biri olacak şekilde, 300 ile 500 dolar arasında bir fiyattan satılmasını bekliyor.

Zuckerberg, UploadVR tarafından dökümü yapılan bu haftaki kazanç toplantısında, “MR [mixed reality – karma gerçeklik] ekosistemi nispeten yeni, ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde çok büyüyeceğini düşünüyorum.” dedi. “Bu yılın ilerleyen zamanlarında, Meta Reality’yi de içerecek olan yeni nesil tüketici kulaklığımızı piyasaya süreceğiz ve bunun, bu teknolojiyi ileriye dönük tüm başlıklar için ve sonunda elbette AR gözlükleri içinde temel olmasını umuyorum.”

Şu anda net olmayan nokta, Meta Reality özelliğinin daha uygun fiyatlı bir başlıkta tam olarak nasıl bir biçim alacağıdır. Quest Pro’da, etkileşimi kolaylaştırmak için etrafınızdaki gerçek dünyanın 3 boyutlu görüntüsünü yeniden oluşturmak amacıyla iki kamera görüntüsünü birleştirir, ancak teknolojinin Quest 3’te aynı şekilde çalışıp çalışmayacağını şu an için bilmiyoruz. Bu arada söz konusu teknoloji, başlığın dışındaki dünyanın düşük çözünürlüklü tek renkli görüntüsünü gösteren daha basit video geçişi sunuyor. Önceki bir haber, Quest 3’ün önünüzdeki alanı ölçmek veya potansiyel olarak elle izlemeye izin vermek için bir derinlik sensörüne sahip olabileceğini öne sürüyordu.

UploadVR, diğer söylentilere dayanarak Quest 3’ün diğer özelliklerinin arasında, daha küçük ekran panellerine ve genel olarak daha kompakt bir başlığa izin veren yassı lenslerin ve daha güçlü bir Qualcomm işlemcinin bulunacağını öne sürüyor.

İLGİLİ HABERLER