Teknoloji

Qualcomm’un yeni nesil giyilebilir ürün işlemcisi için ilk işaret

qualcomm snapdragon wear 5100

Qualcomm yeni nesil giyilebilir ürün işlemcisi için ilk sinyali verdi. Snapdragon’un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Büyük bir şey için saat işliyor” ifadesi yer alıyor.

Şirketin en güncel giyilebilir ürün işlemcisi olan Snapdragon Wear 4100 Plus, 12 nm tasarımıyla üretildi. Bu platformda ana işlemciye eşlik eden ikinci bir işlemci daha mevcut. Söz konusu ikinci işlemci sensör girişi ve ses gibi arka planda kalan işleri yönetiyor. Snapdragon Wear 4100 Plus, Snapdragon Wear 3100’e kıyasla performans ve pil ömründe de artışı beraberinde getirmişti.

Yeni Snapdragon Wear işlemcisinin neler getireceğini görmek için biraz sabretmek gerekiyor. Şirketin Samsung’un Exynos W920’de sunduğuna benzer özellikler sunması bekleniyor. Ancak bu konuda bir tahminde bulunmanın da pek kolay olmadığı söylenebilir. Google’ın Wear OS platformuna olan ilgisinin artmasının Qualcomm’a da ekstra bir motivasyon sağlayacağını düşünmek yanlış olmayacaktır.

Şu an için tek bilinen, Qualcomm’un yeni bir giyilebilir ürün işlemcisi çıkaracak olması. Bu işlemcinin hangi üreticiler tarafından kullanılacağı, ne gibi özelliklere sahip olacağı ve ne zaman piyasaya sürüleceği şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER