Teknoloji

Qualcomm yaklaşık 1200 çalışanıyla yollarını ayırıyor

qualcomm wifi 7

Dünyanın önde gelen çip şirketleri arasında yer alan Qualcomm, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki ofislerinde görev yapan 1258 kişinin işine son veriyor. Şirket tarafından Kaliforniya İş Geliştirme Departmanı’na sunulan belgelere göre; San Diego’da görev yapan 1064 ve Santa Clara ofisinde görev yapan 194 çalışanıyla yollarını ayırıyor.

Şirketin hâlihazırda 51 binden fazla çalışanı bulunuyor. Kaba bir hesapla iş gücünde yüzde 2.5 oranında bir kesintiye gidildiği anlaşılıyor. Çip endüstrisinde işlerin yolunda gitmemesi ve buna bağlı olarak gelirlerin azalması nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtiliyor.

Şirketten verilen bilgiye göre, işten çıkarmalar 13 Aralık itibarıyla tamamlanacak ve yeniden yapılanma süreci bu tarihten sonra da devam edecek. Bu eylemler, 2024 takviminin başlangıcı olan 2023 mali yılının dördüncü çeyreğinde gerçekleştirilecek. Makro ekonomik düzlemde ve talep ortamında devam eden belirsizlik, şirketin gelirlerindeki düşüşün temel nedenleri olarak ön plana çıkıyor.

Qualcomm önemli bir müşterisini kaybedebilir

Tecrübeli analist Ming-Chi Kuo tarafından hazırlanan bir rapor, Qualcomm’un 2024’te önemli bir müşterisini kaybedebileceğini göstermişti. 2023’te şirketten 40 milyonu aşkın çip satın alan Huawei’nin 2024 ve sonrası için Çinli çip üreticilerine yöneldiği konuşuluyor. Bunun Qualcomm’un bilançolarına etki edeceğini söylemek pek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER