Teknoloji

Qualcomm Vision Intelligence Platform ile kameraları daha akıllı yapacak

qualcomm vision intelligence platformQualcomm Vision Intelligence Platform adını taşıyan, akıllı kameralar için tasarlanmış yeni yonga serisini duyurdu. Şirket yeni yongalarıyla yapay zekâ yeteneklerini, düşük ışıkta gelişmiş görüntü işlemeyi, görüntü sabitlemeyi ve bilgisayar görüşü gibi özellikleri daha fazla kameraya getirmeyi amaçlıyor. Qualcomm yeni yongalarının bu görevleri yeniden programlanmış bir akıllı telefon yongasından daha iyi yapacağına inanıyor.

Vision Intelligence Platform, yoğun işlem özelliklerinden yararlanabilecek tüm kameralara uygun gibi görünüyor. Spor kameraları, güvenlik kameraları, 360 derece kameralar ve hatta hareket etmesi gereken robotlar, Qualcomm’un yeni serisinin hedef kitlesinde yer alıyor. 4K video, düşük çözünürlükte çoklu video akışı, 360 derece video birleştirme, WQHD ekran desteği, engelden kaçınma ve aksiyon kameraları için özet videosu hazırlama gibi özellikler, Vision Intelligence Platform’un yetenekleri arasında bulunuyor.

Bu yeteneklerden yararlanma konusunda nihai kararı Vision Intelligence Platform yongalarını taşıyan kameraları üretecek şirketler verecek. Ancak şirketlerin bu teknolojilerden yararlanmasını kolaylaştırmak isteyen Qualcomm, yeni yongalarının alternatiflerine kıyasla daha verimli ve yetenekli olduğunun altını özellikle çiziyor.

Yeni serinin ilk üyeleri olan QCS605 ve QCS603, Wi-Fi kameralar için tasarlandı. 605 60 fps, 603 ise 30 fps 4K video desteği sunuyor.

Qualcomm Vision Intelligence Platform öncesinde de akıllı kameralara yonga tedarik etmek için bir girişimde bulunmuştu. Ancak şirket sürekli olarak yeniden programlanan Snapdragon yongalarını kullanmıştı. Bu sefer tamamen akıllı kameralara özel bir yol seçen Qualcomm, QCS605 örneklerini donanım ortaklarına göndermeye başladı. QCS605 taşıyan ürünlerin yılın ikinci yarısında raflardaki yerini alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER